Zalon Thompson va compartir com a corista l'èxit "esgarrifós" que va marcar la vida d'Amy Winehouse, que abans de la seva primerenca mort, als 27 anys, es va convertir en un referent de la música soul encara que, explica, era una noia normal sotmesa a molta pressió: "Calumniar el seu nom es va tornar acceptable".

"Amy era molt honesta, enginyosa, intel·ligent i divertida, però sobretot era una noia normal, que plora i pateix, com tothom", explica. "Es trobava cada dia amb crítiques a la premsa de "Mira, que horrible és" sense poder escapar-se d'això. Com afecta això a la teva autoestima?", es pregunta el corista, abans del seu concert d'ahir al Black Music Festival de Girona.

Zalon denuncia que "no pensem que els famosos són persones" i que tothom va participar a la crítica: "Primer va ser la premsa, i després tothom es va unir i calumniar el seu nom es va tornar acceptable. Era com patir bullying a l'institut", assevera.

Per a aquest artista, que és fill del cantant jamaicà de reggae Dr Alimantado, aquest comportament, que el va veure de ben a prop, va ser "horrible".