Ampli programa d'activitats per Setmana Santa en diferents punts del territori gironí.

Imatge de Castelló d'Empúries durant la Setmana Santa del 2015.

Les activitats culturals en municipis com Empúries, Ullastret o Girona són algunes de les presents en la programació de Setmana Santa, que ha presentat l'Àgència Catalana del Patrimoni Cultural.

Aquest diumenge tindrà lloc Festes de Primavera, una visita a Empúries per conèixer de primera mà com hi vivien els romans i com honoraven els déus, per exemple amb l'arribada de la primavera.

A la mateixa Empúries, en aquest cas a l'antiga ciutat romana, del 25 al 27 de març, es podrà veure d'una manera divertida com eren els carrers, els temples i les cases per fer-se una idea de la vida familiar romana.

In Vino Veritas, sense marxar d'Empúries, el diumenge 27, és l'obra de teatre que es podrà visitar, una obra plena de venjança, amor i vi que no deixarà indiferent els visitants.

També a l'Alt Empordà, en aquest cas a Sant Pere de Rodes, té lloc la visita a l'abadia benedictina més representativa de la societat feudal. L'experiència també inclou un àpat, una nit d'hotel, entre altres possibilitats.

Al mig del Baix Empordà, es troba la ciutat ibèrica més gran de Catalunya. A Ullastret, el 25 de març, el visitant es podrà endinsar en la vida quotidiana de la capital de la tribu ibèrica del indigets que dominaven un ampli territori del qual n'explotaven els recursos i en gestionaven el comerç.

Així mateix a Ullastret, el dilluns 28, es donarà l'oportunitat als visitants de fer dels anomenats investigadors del passat, és a dir, d'arqueòlegs, en un dels jaciments més excepcionals de Catalunya.

A Girona, Pere Abat, hi ha pelegrins, és el títol del recorregut històric per el Monestir de Sant Pere de Galligants que es farà el dia 27 de març. D'una manera teatralitzada, s'intentarà donar a conèixer la vida dels monjos del monestir benedictí i la vida en general de la gent del s.XII.

La visita al monestir és una de les dues activitats que es faran a girona. Girona Episcopal és títol de la segona, la nova proposta cultural per conèixer la ciutat. La Catedral de Girona, la Basílica de Sant Feliu i el Museu d'Art de Girona són elements imprescindibles però també complementaris per conèixer la història i l'art de la diòcesi gironina.

La programació d'activitats també inclou propostes com la Ruta Josep Pla pel Baix Empordà, les Excavacions ibers de Montjuïc, un viatge en el temps al Museu de Història de Catalunya o una passejada per la Barcelona de la Guerra de successió.

A més a més, una història d'amor i matrimoni al Museu de història de Catalunya, un matí al Museu Nacional Arquelològic de Tarragona o diferents activitats al Museu la Ciència i la Tècnica de Catalunya, entre d'altres.