El papa Francesc va obrir ahir el seu compte oficial a la xarxa social d'Instagram després de comunicar-ho pel seu Twitter: "Començo un nou camí, a Instagram, per recórrer amb vosaltres el camí de la misericòrdia i de la tendresa de Déu".

En la seva primera publicació al seu nou compte amb el nom de "Franciscus", es pot veure una fotografia seva, de genolls, resant, i amb un missatge: "Reseu per mi", escrit en nou idiomes.

Les llengües en les quals Jorge Bergoglio ha escrit aquesta frase són l'anglès, espanyol, italià, àrab, francès, portuguès, polonès, alemany i llatí, les mateixes en les quals transmet els seus missatges a Twitter, on està present amb el nom de Pontifex.

Mitja hora després, el perfil oficial del pontífex argentí a la xarxa social d'imatges comptava amb més de 70.000 seguidors i la primera fotografia que va penjar en poques hores tenia més de 10.000 "m'agrada".

L'obertura d'aquest perfil es produeix després que el febrer passat Francesc mantingués al Vaticà una reunió amb el conseller delegat d'aquesta xarxa social, Kevin Systrom. Llavors Systrom va publicar a Internet que en aquella ocasió tots dos van parlar del "poder de les imatges per unir persones de diferents cultures".

El compte papal a Twitter, creat per voluntat de Benet XVI, va ser inaugurat el 12 de desembre de 2012. Jorge Bergoglio ha valorat en diverses ocasions la importància de les xarxes socials com una manera de portar l'Evangeli a diversos racons del món.