L'artista argentí Andrés Calamaro actuarà el proper 3 de juliol a Calella de Palafrugell, tancant la programació de la IV edició del festival de cultura i acció ÍTACA. L'exlíder de Los Rodríguez no actua a les comarques gironines des del 2009 i ara hi torna per presentar el seu darrer treball 'Romaphonic Sessions', on revisa temes propis i clàssics de Gardel, Lepera, Piazzola o Litto Nebbia. Calamaro actuarà a l'escenari de les Havaneres de Calella (que són el 2 de juliol) i la seva actuació s'inclou en els actes del 50è aniversari d'aquesta tradicional cantada. Aquesta és la primera confirmació de la programació de l'ÍTACA 2016 que es donarà a conèixer amb tots els detalls a mitjan d'abril. El festival tindrà una vessant solidària i destinarà mig euro de la comissió de venda de cada entrada a l'ONG Proactiva Open Arms que treballa amb els refugiats a l'illa de Lesbos.

Andrés Calamaro tancarà la quarta edició del festival ÍTACA, Cultura i Acció el proper 3 de juliol a l'emblemàtic escenari de les Havaneres de Calella. El concert es farà el mateix cap de setmana de la tradicional cantada, que es farà la nit del 2 de juliol, i que enguany celebra el 50è aniversari.

Aquest serà l'únic concert que l'artista argentí oferirà aquest estiu a la Costa Brava i a les comarques gironines. Calamaro presentarà el seu nou treball 'Romaphonic Sessions', tercer volum de la sèrie 'Grabaciones Encontradas', on el músic revisa temes propis i clàssics de Gardel, Lepera, Piazzola o Litto Nebbia.

Alguns dels temes que interpretarà l'artista des de l'escenari de la Platja de Port bo són 'Nueva zamba', 'Para mi tierra', 'Garúa', 'Mi enfermedad', 'Biromes y servilletas', 'Los aviones', 'Milonga del trovador', 'Siete segundos', 'El día que me quieras', 'Absurdo', 'Soledad' o 'Paloma'.

Calamaro no trepitja un escenari gironí des de 2009. En aquesta ocasió ho farà en un format íntim, acompanyat només de tres músics, entre ells el pianista German Weidemer, amb qui ha gravat 'Romaphonic Sessions'. Calamaro ha explicat sobre aquest disc que la gravació es va gestar en dues tardes al costat del pianista argentí als estudis Romaphonic (Buenos Aires), on els dos músics es van trobar per establir unes mínimes pautes de repertori, enregistrar-se i preparar un conjunt de cançons per poder interpretar en directe. Dies després, en rebre la gravació de les sessions, Calamaro va quedar seduït per la “puresa i espontaneïtat” de la còpia i va decidir publicar-lo com a nou disc.

Concerts a una desena de poblacions del Baix Empordà

El concert del músic argentí és el primer avançament de la programació de la quarta edició del Festival. A mitjans del mes vinent, es farà pública la resta de programació del festival que aquest any se celebra entre els mesos de maig i juliol a una desena de poblacions del Baix Empordà.

Les entrades ja són a la venda al web del festival (www.itacacultura.cat) a partir de 30 euros. Com a campanya de llançament, l'ÍTACA aplicarà un descompte del 10% a les primeres 50 entrades de les localitats amb preus més econòmics.

Solidaritat amb els refugiats

El festival ha volgut tenir una vessant solidària davant la crisi migratòria que viu Europa. Per això, el festival destinarà mig euro de la comissió de venda de cada entrada a recollir fons per a l'entitat sense ànim de lucre Proactiva Open Arms, formada per un grup de socorristes de Badalona.

Aquesta ONG salva vides al mar de l'illa de Lesbos, on ajuda els refugiats a arribar a la costa grega. Sense ajudes públiques, aquest grup de socorristes van desplaçar-se l'estiu passat a Grècia a col·laborar en la crisi en veure les dramàtiques imatges de la massiva arribada de refugiats per mar. Durant aquests mesos i gràcies als donatius de milers de particulars, han ajudat a més d'un miler de refugiats al dia a desembarcar de forma més segura a les platges d'Europa.