L'actor, autor i showman Carles Flavià va morir ahir a la nit a l'edat de 70 anys després d'una llarga malaltia. Va ser una cara popular en els escenaris i platós de televisió des de fa dècades, tot i que la seva carrera va començar al seminari, on va arribar a ser capellà. A finals dels 70 va establir una amistat amb Serrat, Sisa i Pepe Rubianes -mort l'any 2009-, i amb qui va escriure l'any 1996 el llibre Rubianes, pallaso (converses a platea buida).

La seva incursió al món de l'espectacle va ser gradual però ferma. Va ser mànager de l'Orquestra Plateria als 80 i va convertir-se en empresari de la nit als 90 dirigint el Nitsa Club. L'any 1997 estrena Epístoles, de la que va seguir un reguitzell de muntatges on despuntava el seu particular sentit de l'humor.

Després d'Epístoles, i Més epístoles, l'any 1998, Flavià va estrenar més espectacles com L'estat del malestar a la Sala Muntaner i L'Evangeli segons Carles Flavià, en al·lusió a la seva anterior vocació religiosa. També va fer incursions al cinema participant, fins i tot, en llargmetratges com Lisístrata, (2002) dirigida per Francesc Bellmunt.

Carles Flavià també ha estat una cara coneguda en el món de la televisió, on va col·laborar en diversos programes com El Club de la Comedia, de Canal +, Crónicas Marcianas, a Telecinco o Qualsevol nit pot sortir el sol, espai que dirigia Manuel Huerga a BTV -on també va presentar Jo que sé. Precisament, el realitzador va ser un dels primers a informar del decés a través d'una piulada a Twitter: "L'estimat amic Carles Flavià ens ha deixat. Espero que aviat estiguis de 'caxondeo' amb el Pepe ?Rubianes, però, què collons, et trobarem a faltar molt. Joder!", va escriure.

També es va acomiadar a través del seu web i amb un emotiu "Avui i sempre amb tu, Carles", la Fundació Pare Manel, institució sense ànim de lucre, arrelada als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona, que desenvolupa i lidera projectes d'acció social i ?educativa per a infants, joves i famílies que estan en situació de vulnerabilitat. Una institució amb la qual Flavià va treballar activament arran de la seva relació amb Manel Pousa, impulsor del projecte solidari i amb qui l'unia una vella amistat de la seva etapa de formació religiosa a l'Institut Catòlic de París.

La cerimònia de comiat per Carles Flavià tindrà lloc avui dilluns a les 11.55 i està previst que a partir de les tres de la tarda es pugui fer la vetlla al Tanatori Sancho de Ávila de Barcelona.