El Papa inicia la Setmana Santa amb un clam per acollir els refugiats

El pontífex lamenta que hi hagi molta gent que no assumeix la responsabilitat de la destinació dels immigrants, com va passar a Jesús

21.03.2016 | 07:26
El papa Francesc envoltat de creients, amb branques d´olivera i palmons, el Diumenge de Rams.

El papa Francesc va presidir ahir la tradicional celebració litúrgica del Diumenge de Rams i la Passió del Senyor a la plaça de Sant Pere, i va oferir als fidels una homilia en la qual va lamentar que hi hagi molta gent que no assumeixi la responsabilitat de la destinació dels refugiats.
En aquesta jornada, celebració prèvia a la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús de Natzaret, Jorge Bergoglio va recordar que, de camí a la creu, Jesús "experimenta en la seva pròpia pell també la indiferència, ja que ningú vol assumir la responsabilitat de la seva destinació". I en aquest punt, fent gala de l'espontaneïtat que caracteritza la majoria de les seves intervencions, va apuntar: "Penso en tants marginats, en tants refugiats... i també en tants que no volen assumir la responsabilitat de la seva destinació".
Aquestes frases es van ?produir el mateix dia en què va entrar en vigor l'acord entre la Unió Europea (UE) i Turquia, que preveu la devolució a aquest país dels immigrants irregulars que arribin a les illes gregues.
El papa Francesc va arribar a la plaça vaticana a peu, amb una mitra daurada i una casulla vermella, i es va apropar fins a l'obelisc central per ser testimoni de la processó dels palmells i impartir la seva benedicció.
Posteriorment, va anar en processó fins a l'altar situat davant la façana principal de la Basílica de Sant Pere, on va presidir la celebració de l'eucaristia.
Davant els milers de fidels procedents de tot arreu del món que van acudir a la plaça vaticana a escoltar-lo, va recordar com quan Jesús de Natzaret va entrar a Jerusalem "la munió" el va acollir amb "entusiasme, agitant els palmons i els rams d'olivera" i al crit de "Beneït el que ve en nom del Senyor!".
Però, va prosseguir, a la seva entrada triomfal la va seguir una "humiliació" que "sembla no tenir fons" i que va ser la que va ?experimentar durant la Passió, a la qual van seguir la Mort i la Resurrecció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema