El músic argentí Andrés Calamaro tancarà el 3 de juliol a Calella de Palafrugell el festival Ítaca Cultura i Acció, on presentarà el seu últim treball, Romaphonic Sessions, que és el tercer volum de la sèrie Grabaciones Encontradas, on passa revista de temes propis i clàssics de Gardel, Lepera, Piazzola o Litto Nebbia.

El músic i compositor actuarà en un escenari emblemàtic de Palafrugell: la platja de Port Bo, on se celebra la famosa Cantada d'Havaneres, que aquest any fa 50 anys.

Precisament, el concert de l'argentí serà un dels actes de commemoració de l'aniversari i serà l'únic recital que oferirà aquest estiu a la Costa Brava.

«Feia un parell d'anys que intentàvem portar Andrés Calamaro», ha reconegut el director del festival, Fran Arnau, que ha afegit també que serà «la cirereta final a una programació eclèctica i que ?reivindicarà la cultura de qualitat i assequible».

Des del 2009 que Andrés Calamaro no visita les comarques de Girona. El músic tornarà a trepitjar les terres gironines per oferir cançons com Milonga del Trovador, El Día que me Quieras, Absurdo,SoledadPaloma en un format íntim, acompanyat de tres músics.

El concert serà el primer plat de la programació d'aquest any que d'aquí unes setmanes es donarà a conèixer amb la resta de propostes artístiques. El festival se celebrarà entre maig i juliol en diverses localitats del Baix Empordà.

Es tracta d'un festival que cada any aglutina diferents propostes culturals, a un preu assequible, amb l'objectiu de reivindicar la cultura com a dret bàsic.

Com cada any, el Festival destina part del preu de les entrades a una entitat sense ànim de lucre, en aquest cas, es destinaran als refugiats de la costa grega.