L'Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir amb el suport de CiU, ERC, PSC i Ciutadans, reclamar al govern espanyol modificar la llei vigent perquè els creadors puguin cobrar la pensió de jubilació i els drets generats per la seva obra, va informar en un comunicat l'Institut de Cultura de Barcelona.

Aquesta declaració institucional s'ha acordat en el marc de la Comissió municipal de Drets Socials, Cultura i Esports, en suport a la plataforma Seguir Creant, constituïda per diferents associacions de creadors i que denuncia que des de fa uns mesos molts professionals de la creació no poden comptabilitzar la percepció de la pensió de jubilació amb els rendiments econòmics derivats de la seva obra.

El Reial decret 5/2013 estableix que quan aquests ingressos derivats de l'activitat creativa (drets d'autor o honoraris per impartir de cursos i conferències) superen el salari mínim interprofessional passen a considerar-se ingressos habituals, se'ls obliga a donar-se d'alta amb règim d'autònoms i perden el dret a cobrar la pensió. «Es tracta d'una llei injusta», diuen.