Barcelona reclama que els creadors puguin cobrar la pensió i els drets per l'obra

23.03.2016 | 07:23

L'Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir amb el suport de CiU, ERC, PSC i Ciutadans, reclamar al govern espanyol modificar la llei vigent perquè els creadors puguin cobrar la pensió de jubilació i els drets generats per la seva obra, va informar en un comunicat l'Institut de Cultura de Barcelona.
Aquesta declaració institucional s'ha acordat en el marc de la Comissió municipal de Drets Socials, Cultura i Esports, en suport a la plataforma Seguir Creant, constituïda per diferents associacions de creadors i que denuncia que des de fa uns mesos molts professionals de la creació no poden comptabilitzar la percepció de la pensió de jubilació amb els rendiments econòmics derivats de la seva obra.
El Reial decret 5/2013 estableix que quan aquests ingressos derivats de l'activitat creativa (drets d'autor o honoraris per impartir de cursos i conferències) superen el salari mínim interprofessional passen a considerar-se ingressos habituals, se'ls obliga a donar-se d'alta amb règim d'autònoms i perden el dret a cobrar la pensió. «Es tracta d'una llei injusta», diuen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema