Steve Rosen, un amant dels animals de Davie (Florida, Estats Units), ofereix 20.000 dòlars a qui l'ajudi a trobar set gats de carrer desapareguts, convençut que el que no ha pogut fer un detectiu ho farà «la cobdícia». En unes declaracions publicades ahir al web del diari Sun Sentinel, en què diumenge passat va publicar un avís de recompensa, Rosen, un acabalat home de negocis, va dir que està disposat a apujar la quantitat a 30.000 dòlars amb tal de recuperar els seus estimats Bandit, Peaches, Misty, Pepper, Frankie, Checkers i Honey, als quals considera «part de la seva família».

A tots ells els va recollir, va cuidar i va identificar col·locant-los un microxip i un collaret amb el seu nom i número de telèfon que permet rastrejar en una àrea determinada, però, segons s'adona ara, va cometre l'error de no tenir-los a casa sinó en un solar proper al seu exitós negoci de productes dermatològics. Aquest dentista retirat, de 64 anys i creador d'un equip de rescat d'animals, té cura actualment d'altres 30 gats que viuen a l'exterior, més tres a l'interior de casa seva, a més d'un lloro i un gall, explica el diari.

Els set gats van anar desapareixent un per un des de fa un any i ell tem que es tracti d'un segrestador o un col·leccionista de gats. Els animals que van desaparèixer són els que reaccionen més positivament al contacte amb la gent i en canvi els que han quedat al solar són els que no es deixen tocar més que per Rosen, segons diu l'avís al diari. Abans d'oferir la recompensa, Rosen va ?contractar els serveis d'un investigador privat i va instal·lar un sistema de càmeres de vigilància en el lloc després que desaparegués el primer gat, però això no va impedir la ?desaparició dels altres.

Des que aquest diumenge va publicar l'avís ha rebut moltes trucades animant-lo a trobar els seus gats, però per ara «cap pista ferma».