La ciutat de Banyoles ha organitzat un seguit d'activitats per commemorar el quatre-cents aniversari de la mort de l'escriptor anglès William Shakespeare, que va morir un 23 d'abril, per tal d'acostar la figura de l'escriptor a un públic d'inquietuds i edats molt diferents. Les activitats seran ?relacionades, evidentment, amb el teatre, però també amb el hip-hop i la música clàssica, unes ?activitats que començaran el dia 2 d'abril i s'allargaran fins a finals ?d'any. Pel que fa al teatre, el dia 22 d'abril, a la Factoria d'Arts ?Escèniques del municipi (21 h), es ?represetarà Shakespeare on the beat, un espectacle de hip-hop amb beatbox en directe que està basat en la comèdia de l'escriptor anglès El somni d'una nit d'estiu. L'obra s'emmarca, en els actes de ?celebració del Dia Internacional de la Dansa. L'obra s'inspira en l'art de discjòqueis, rapers i grafiters per oferir una versió contemporània del clàssic anglès. Shakespeare on the Beat transforma els amants protagonistes en uns adolescents fascinats pel rap: Teseu, el duc d'Atenes, en el propietari d'una ?discogràfica; Oberó i Titània, rei i reina de les fades, en dos rapers.

Tot plegat, sota la mirada d'un discjòquei que, amb dos plats i un mesclador, serveix la base musical per a les rimes dels intèrprets i llança beats i scratches durant tot l'espectacle.

Aquesta peça teatral serà també l'eix vertebrador del curs titulat Qui té por de la clàssica?, que organitza l'Ateneu - Centre Municipal d'Estudis Musicals. L'objectiu és tractar tres obres de tres segles diferents que posen música a la comèdia.

Les tres peces escollides són el romanticisme, de Mendelssohn, el barroc de Purcell i la modernitat de Britten. El curs es dividirà en 3 sessions que tindran lloc els dissabtes 2 d'abril, 7 de maig i 4 de juny. L'horari serà de 10.30 a 13.30 hores i les sessions seran impartides pel professor Rafel Esteve.

A més a més, el poeta i traductor banyolí Salvador Oliva, qui ha traduït la totalitat de l'obra teatral i poesia de Shakespeare, protagonitzarà, a la Biblioteca Comarcal del Pla de l'Estany, la conferència anomenada El teatre de William Shakespeare, que se celebrarà el dimarts 19 d'abril a les set de la ?tarda al Museu Darder de Banyoles.

Finalment, la capital del?Pla de l'Estany organitzarà també un Club de Lectura que versarà sobre la comèdia de l'autor anglès Les alegres casades de Windsor. L'activitat es desenvoluparà el 18 d'octubre a les 19 hores al Museu Darder de Banyoles i estarà conduïda per l'expert Albert Torrescasana.

Durant la tardor hi haurà més activitats, per commemorar l'any Shakespeare, tot i que aquestes no es donaran a conèixer fins a mitjan mes de juliol.