El llegat literari de mossèn Ballarín no s'atura amb la seva mort. De fet, el religiós estava preparant un llibre amb motiu de la commemoració del Centenari de Queralt, que se celebra aquest 2016. El meu Queralt serà un recull dels textos que mossèn Ballarín va dedicar a la Mare de Déu de Queralt i al Santuari, on va viure durant 35 anys, des del 1958 fins al 1993. El seu editor, Jaume Huch, ha avançat que el llibre veurà la llum després de Sant Jordi «perquè no quedi amagat per la Diada i perquè es vol convertir en un homenatge a Ballarín». «És un llibre que li feia molta il·lusió, però en el qual els últims dies ja no podia treballar», va assenyalar ahir.

D'altra banda, el Govern català, encapçalat pel president, Carles Puigdemont, va lamentar la mort de mossèn Ballarín, que en les últimes autonòmiques va tancar la llista de la candidatura de Junts pel Sí a Lleida. La Generalitat el va qualificar «d'home d'espiritualitat contagiosa i d'una profunda estima a Catalunya.

També es va pronunciar el vicepresident, Oriol Junqueras, que va destacar que «ens ha deixat un lluitador, un dels quals no es rendeix», i l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, que va destacar la seva ment «afinadíssima» i el seu «compromís amb Catalunya».