Lluís Busquets Grabulosa acaba d'editar en versió audio les seves dues novel·les Albada a Lisboa (2011), i La Mirada de l'auriga (2014). Les dues novel·les van aparèixer en el format convencional en paper i ara s'han convertit en audiollibres que poden ser escoltats i no llegits.

Albada a Lisboa se situa en la Revolució portugesa dels Clavells (1974). El protagonista, professor català de filosofia, viatja al Portugal de l'època gràcies a la coneixença de l'estratega de la revolució Otelo Saraiva de Carvalho. El viatge, però, es complica a causa que es retroba amb una antiga amant. El llibre ha estat narrat per Joan Mora i la narració dura 5 hores i 11 minuts. La mirada de l'auriga és una novel·la breu sobre el personatge que s'amaga en l'escultura de l'auriga de Delfos, guanyador d'uns Jocs Pítics. Un personatge que hauria estat servent de la històrica dinastia dels dinomènedes sicilians. David Espunya n'és el narrador. La durada és de 5 hores i 10 minuts.

«La nova experiència dels àudiollibres em fa sentir com un nen que estrena sabates noves», declarava Busquets, que assegura haver rebut crítiques «afalagadores» per les seves dues novel·les que ha publicat.

Els audiollibres

L'edició d'audiollibres és una pràctica arrelada en països com els EstatsUnits. Aquest format, que recupera l'esprit dels contes narrats a la vora del foc, té l'avantatge que permet escoltar les novel·les mentre es condueix, es practica esport o bé simplement quan es camina per la ciutat o es fa qualsevol feina que no exigeixi una atenció auditiva. Les novel·les es poden adquirir en format CD o descarregar-les de la xarxa.