El Festival Còmic de Figueres ha arrencat oficialment la seva IX edició convertint el teatre El Jardí en un cabaret de rialles. Per damunt l'escenari hi han passat quatre noms propis en l'art d'arrencar somriures al públic. El mag austríac Otto Wessely, el clown ucraïnès Housch-ma-Housch, el monologuista Santi Rodríguez i el popular senyor Bohigues, que feia de mestre de cerimònies. Quatre pallassos molt diferents l'un de l'altre, no només per edat sinó també per estils, en un espectacle que ha servit per inaugurar tres dies d'humor desenfrenat. Fins diumenge, el programa del Festival Còmic inclou monòlegs, imitacions, mims i tallers de risoteràpia, entre d'altres.

Fins aquest diumenge, Figueres torna a ser la capital del riure i l'humor desenfrenat. S'hi celebra la IX edició del Festival Còmic, que portarà a la ciutat mims, monòlegs, pallassos, imitacions, acrobàcies i fins i tot un concert.

Aquest dijous al vespre, el teatre El Jardí s'ha tornat a convertir en cabaret per donar el tret de sortida al certamen. La d'aquest any ha estat una inauguració que ha aplegat damunt l'escenari quatre noms propis de l'humor d'edats i disciplines diferents.

El mag austríac Otto Wessely, de 70 anys, va donar un cop d'efecte ja només de sortir damunt l'escenari. El còmic, habitual del Crazy Horse de París, va començar la seva intervenció amb un striptease integral. A ell el va seguir el clown ucraïnès Housch-ma-Housch, que va portar a Figueres un excèntric personatge marcat per una acurada estètica, gestos i sons guturals.

La gala va seguir amb el còmic andalús Santi Rodríguez, que va aprofitar l'actuació per fer un petit homenatge a la ciutat lluint una samarreta amb el dibuix del bigoti de Salvador Dalí. Amb el seu tarannà característic, el monologuista va passar la política del PP pel sedàs del seu particular humor.

El popular senyor Bohigues va fer de mestre de cerimònies. Però això no li va impedir de fer aparèixer de manera improvisada el seu personatge, intercalant la seva particular opinió sobre la vida amb fragments dels seus espectacles 'El pensador de barra lliure' i 'L'Optimista global'.

Mims, pallassos i acròbates

Quatre pallassos molt diferents, per edat i per tipus d'humor, que van permetre donar el tret de sortida a tres dies de festival del riure. L'objectiu del Còmic, assegura l'organització, és "contribuir a generar noves dinàmiques culturals a la ciutat i alhora projectar una imatge de Figueres que motivi l'esperit dels empordanesos a participar més activament de la vida social i cultural".

Fins diumenge, per Figueres hi passaran mims, pallassos i acròbates, i també s'hi faran tallers de risoteràpia, entre d'altres. Entre d'altres, al Teatre El Jardí hi actuaran els monologuistes Peyu, José Corbacho, Alex O'Dogherty i Godoy, a més del francès Julien Cottereau (considerat el Buster Keaton contemporani) i el grup Los Toreros Muertos (que no tocava a la ciutat des dels anys 80).

A la plaça Catalunya, hi haurà Pep Plaza (amb l'espectacle 'I ara què?'), la companyia de circ Kadavresky i el duet Les Moldaves. Abans de la inauguració oficial del Festival Còmic, dimecres ja n'hi va haver un primer tast. Va ser amb la projecció del film 'What we do in the shadows', escrit i dirigit pels còmics neozelandesos Jemaine Clement i Taika Waititi, que es va projectar a La Cate de Figueres.