El Departament de Cultura, a través de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i l'Obra Social "la Caixa" han posat en funcionament el nou audiovisual de benvinguda al conjunt arqueològic d'Empúries en el marc del programa "Patrimoni en Acció" de foment de l'ús i el coneixement del patrimoni cultural català.

L'audiovisual, que es projecta a la sala multimèdia del Centre de Recepció de Visitants d'Empúries té per objectiu situar el visitant en el context geogràfic i històric, realçar la singularitat i la importància del conjunt arqueològic i millorar la satisfacció de la visita. Es presenta en cinc idiomes (català, castellà, francès, anglès i alemany) i actua com a pròleg a la visita del conjunt arqueològic. En un espai escènic que embolcalla, amb una dominant blavosa que evoca el mar -el gran protagonista i testimoni de la història que introdueix l'audiovisual-, l'espectador té una primera presa de contacte amb el marc antic i canviant del jaciment. A través d'imatges i recreacions escenogràfiques, es narren els fets cabdals de la història d'Empúries.

L'audiovisual té una durada aproximada de 8 minuts i compta amb banda sonora amb locució, música original i efectes de so. Per a la seva producció s'han utilitzat filmacions de peces i de les restes arqueològiques d'Empúries, breus representacions de ficció, així com imatges en 3D, amb efectes de texturització i animació que recreen l'antic paisatge i els nuclis urbans de l'Empúries grega i romana.

Patrimoni en Acció

El programa Patrimoni en Acció és una aposta de l'Obra Social "la Caixa" i la Generalitat de Catalunya per posar en valor alguns dels monuments més valuosos del patrimoni català, i s'emmarca en la voluntat d'ambdues institucions de cooperar en la realització conjunta d'iniciatives d'interès social i cultural. El programa està destinat a fomentar l'ús i el coneixement del patrimoni cultural català i a oferir a tots els ciutadans una forma diferent de veure´l i viure´l mitjançant l'acció directa de rehabilitació, restauració i millora dels serveis en els principals conjunts monumentals catalans.