Empúries estrena un nou audiovisual per a visitants

La peça es presenta en cinc idiomes i actua com a pròleg introductori a la visita del patrimoni arqueològic

27.03.2016 | 07:26

El Departament de Cultura, a través de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i l'Obra Social "la Caixa" han posat en funcionament el nou audiovisual de benvinguda al conjunt arqueològic d'Empúries en el marc del programa "Patrimoni en Acció" de foment de l'ús i el coneixement del patrimoni cultural català.
L'audiovisual, que es projecta a la sala multimèdia del Centre de Recepció de Visitants d'Empúries té per objectiu situar el visitant en el context geogràfic i històric, realçar la singularitat i la importància del conjunt arqueològic i millorar la satisfacció de la visita. Es presenta en cinc idiomes (català, castellà, francès, anglès i alemany) i actua com a pròleg a la visita del conjunt arqueològic. En un espai escènic que embolcalla, amb una dominant blavosa que evoca el mar -el gran protagonista i testimoni de la història que introdueix l'audiovisual-, l'espectador té una primera presa de contacte amb el marc antic i canviant del jaciment. A través d'imatges i recreacions escenogràfiques, es narren els fets cabdals de la història d'Empúries.
L'audiovisual té una durada aproximada de 8 minuts i compta amb banda sonora amb locució, música original i efectes de so. Per a la seva producció s'han utilitzat filmacions de peces i de les restes arqueològiques d'Empúries, breus representacions de ficció, així com imatges en 3D, amb efectes de texturització i animació que recreen l'antic paisatge i els nuclis urbans de l'Empúries grega i romana.

Patrimoni en Acció
El programa Patrimoni en Acció és una aposta de l'Obra Social "la Caixa" i la Generalitat de Catalunya per posar en valor alguns dels monuments més valuosos del patrimoni català, i s'emmarca en la voluntat d'ambdues institucions de cooperar en la realització conjunta d'iniciatives d'interès social i cultural. El programa està destinat a fomentar l'ús i el coneixement del patrimoni cultural català i a oferir a tots els ciutadans una forma diferent de veure´l i viure´l mitjançant l'acció directa de rehabilitació, restauració i millora dels serveis en els principals conjunts monumentals catalans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema