Un total de deu cuiners amb estrelles Michelin, com els germans Roca, Andonio Aduriz, Francis Paniego i Ignacio Echapresto, han d'elaborar receptes de cuina d'aprofitament amb "sobres" d'aliments, que seran recopilades en un llibre a benefici del Banc d'Aliments de la Rioja. Cada un d'aquests deu xefs, encara sense concretar tots ells, han d'elaborar dues receptes, que s'uniran a altres vuitanta que aportaran altres col·lectius que col·laboren en aquest llibre, que es publicarà en l'últim trimestre d'aquest any per conscienciar els ciutadans en la lluita contra el malbaratament d'aliments.

L'Acadèmia Riojana de la Gastronomia, va explicar ahir a Efe el seu president, Pedro Barri, és l'encarregada de contactar amb els cuiners amb estrella Michelin per participar en aquest llibre que editarà el Banc d'Aliments de la Rioja, la finalitat és del qual contribuir al fet que la població sigui conscient que es llença a les escombraries menjar que es podria "aprofitar". Fins ara ja han enviat les seves receptes dels cuiners dels restaurants El Celler de Can Roca (Girona) i Mugaritz (Errenteria, Guipúscoa) amb propostes per "reutilitzar les sobres" d'alguns aliments per elaborar nous plats, "també atractius", va afirmar.