L'expert en malalties professionals, advocat mediambiental i autor del llibre Invisible, una novela sobre electrohipersensibilidad, Jaume Cortés, ha alertat que les ones electromagnètiques poden crear mutacions en les generacions futures.

Jaume Cortés va assegurar en una entrevista que els estudis científics sobre electrohipersensibilitat i malalties relatives a altres sensibilitats químiques han arribat a la conclusió que "existeixen camps electromagnètics que modifiquen l'ADN de les persones, cosa que pot crear mutacions en les futures generacions".

Cortés va avisar que els possibles riscos de tecnologies sense fil i dels camps electromagnètics poden produir l'aparició de tumors cerebrals, seqüeles en la memòria i en l'aprenentatge, modificacions del comportament, alteracions del somni, o malalties com el càncer i l'Alzheimer, i encara també podrien tenir efectes en l'esperma i en els avortaments involuntaris.

L'expert va explicar que ningú és aliè a la recepció de radiacions electromagnètiques, però va aclarir que la hipersensibilitat a les radiacions sorgeix sobretot en fases o moments biològics de baixes defenses o de més debilitat física, de les quals el cos es defensa amb mals de cap, suors, desmais, marejos o cansament.

Quant a l'aspecte legal de la patologia, l'advocat especialista en medi ambient va expressar que només s'ha guanyat a Espanya un judici per invalidesa absoluta amb sentència ferma fa 4 anys a Madrid, i va explicar que dues sentències més estan pendents de sentència ferma del Tribunal Suprem. No obstant això, Cortés va explicar que la majoria dels jutges i dels metges no reconeixen la malaltia com a objecte de baixa laboral.