Joc de trons (Game of Thrones) torna aquest pròxim mes d'abril en una esperada sisena temporada amb "més emoció i molta més sang que en les anteriors", segons van dir alguns dels seus protagonistes en una trobada a Londres. La nova entrega de la superproducció televisiva d'HBO basada en la saga literària Cançó de gel i foc, de l'escriptor George R.R. Martin, s'estrenarà a tot el món el proper 24 d'abril (a Espanya la matinada del 25), una data marcada en el calendari per la seva ingent legió de seguidors a tot el món.

No obstant això, a diferència de com es van desenvolupar les cinc entregues anteriors, aquesta serà la primera vegada que la sèrie s'anticiparà als llibres, ja que Martin no va aconseguir acabar a temps l'últim lliurament, Vents d'hivern, que va començar a escriure el 2010. "Per a la gent que s'ha llegit els llibres sí que suposa un canvi dràstic des del punt de vista històric. No obstant això, ara els guionistes han tingut més llibertat artística", va assegurar l'actriu holandesa Carice van Houten, qui dóna vida a la sèrie a la sacerdotessa Melisandre.

"Ens endinsem en un territori completament nou; hem arribat al final dels llibres. Sona estrany escriure el futur de Joc de trons sense Martin, va dir la britànica Ellie Kendrick, que torna interpretant a Meera Reed després d'una temporada absent. A més de Kendrick, un altre que torna a la sèrie un any després és el jove Isaac Hempstead-Wright, en el paper de Bran Stark. El segon fill de Ned Stark i Catelyn, després de trobar finalment al Corb de Tres Ulls (Max von Sydow), recupera el protagonisme perdut en l'anterior lliurament. "En aquesta temporada veurem que hi ha moltes coses que, per fi, comencen a tenir sentit", va afirmar l'actor, abans que Kendrick, que estava al costat d'ell en la xerrada, el tallés i afegís: "Hi ha revelacions del passat que resultaran molt interessants".

Els papers més rellevants

La cinquena temporada va finalitzar amb l'enverinament de Myrcella per part de Ellaria Arena, la fugida de Theon Greyjoy i Sansa Stark d'Invernalia, i amb el sorprenent assassinat de Jon Snow a mans de Bowen Marsh i altres germans de la Guàrdia de la Nit. La mort d'Snow (Kit Harrington), que va incendiar les xarxes socials i va copar centenars de pàgines de diaris i blocs, ha fet que el paper de la misteriosa Melisandre agafi especial rellevància en aquest nou lliurament. "Porto sentint aquesta pressió durant molts mesos, però no entenc per què. Mai he tornat a ningú a la vida! És cert que vaig fer algunes coses màgiques, però crec que vaig a decebre molta gent", va explicar Van Houten a la capital britànica. "Ara veurem una Melisandre diferent, una Melisandre que va perdre la fe i el control després que no li funcionés el pla que tenia", va afegir l'actriu.

Un altre personatge que tindrà una importància especial en aquesta sisena temporada serà Arya Stark (Masie Williams), qui, en la seva última aparició en el darrer lliurament, s'havia quedat cega després d'haver matat a Ser Meryn Trant amb una de les cares de la Casa del Blanc i el Negre. "El que ha de fer Arya és deixar de banda l'odi i la ira que porta acumulada durant tant de temps", va sostenir Williams. "Ha passat moments durs i tristos, i en aquesta nova temporada veurem a una Arya que afronta una lluita personal, en la qual aprèn que no tot es pot arreglar amb venjança", va afegir.

El desitjat Tron de Ferro, seu del poder del Rei dels Set Regnes, seguirà sent propietat del jove Tommen Baratheon (Dean-Charles Chapman), després de la mort del seu germà Joffrey. "Tommen té com a objectiu superar les seves pors. Contràriament a la resta del món, Tommen no anhela el tron, i només vol estar amb la seva dona, a la qual estima", va relatar Chapman, que va avisar els espectadors que la nova temporada de la sèrie és "molt millor i més sagnant" que totes les anteriors.

El mateix va dir el britànic Iwan Rheon, que dóna vida a l'odiat Ramsay Bolton: "Veurem molta, molta més sang, però també es donarà resposta a preguntes que fins ara estaven en l'aire".