Arqueòlegs de la UdG troben un mosaic del segle II dC al Collet de Sant Antoni

30.03.2016 | 07:30
Una vista del mosaic acabat de desenterrar.

Un grup d'arqueòlegs de la Universitat de Girona (UdG) ha descobert un paviment de decoració en colors blanc, negre i vermell datat del segle II dC a la vil·la romana del Collet de Sant Antoni de Calonge. Segons els investigadors, el mosaic formava part d'una «important» i «luxosa» residència que probablement va pertànyer al propietari d'una terrisseria dedicada a la fabricació d'àmfores per al transport i comercialització de vi.
La troballa és fruit de la segona campanya d'excavacions que s'està duent a terme a la vil·la des del passat 22 de febrer, i que han determinat que l'espai va estar en ús des del segle I aC fins al V dC.
La vil·la té el seu origen en època republicana (segle I aC). Va començar sent un gran edifici amb espais residencials i de caire industrial. D'aquesta fase s'han recuperat diverses estances, restes de grans gerres d'emmagatzematge (dolia) i un petit forn. Més tard, ja en època imperial (segle I dC), l'edifici es va remodelar. Els espais industrials es van traslladar a un sector situat als peus del turó, i la resta va passar a ser residencial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema