Arqueòlegs de la UdG troben un mosaic del segle II dC al Collet de Sant Antoni

30.03.2016 | 07:30
Una vista del mosaic acabat de desenterrar.

Un grup d'arqueòlegs de la Universitat de Girona (UdG) ha descobert un paviment de decoració en colors blanc, negre i vermell datat del segle II dC a la vil·la romana del Collet de Sant Antoni de Calonge. Segons els investigadors, el mosaic formava part d'una «important» i «luxosa» residència que probablement va pertànyer al propietari d'una terrisseria dedicada a la fabricació d'àmfores per al transport i comercialització de vi.
La troballa és fruit de la segona campanya d'excavacions que s'està duent a terme a la vil·la des del passat 22 de febrer, i que han determinat que l'espai va estar en ús des del segle I aC fins al V dC.
La vil·la té el seu origen en època republicana (segle I aC). Va començar sent un gran edifici amb espais residencials i de caire industrial. D'aquesta fase s'han recuperat diverses estances, restes de grans gerres d'emmagatzematge (dolia) i un petit forn. Més tard, ja en època imperial (segle I dC), l'edifici es va remodelar. Els espais industrials es van traslladar a un sector situat als peus del turó, i la resta va passar a ser residencial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema