El consum moderat de begudes fermentades com la cervesa pot ajudar a reduir el risc de patir hipertensió arterial, que és actualment la primera causa de mort al món, per davant dels accidents de trànsit i del càncer, segons l'estudi Importancia del estilo de vida saludable en el hipertenso. Efecto del consumo moderado de cerveza. L'estudi, presentat ahir a Saragossa, ha estat elaborat per la Societat Espanyola d'Hipertensió (SEH-LELHA) i el Centre d'Informació Cervesa i Salut (CICS).

D'acord amb les conclusions extretes en aquesta guia, els ingredients naturals que componen la cervesa estan significativament associats a una reducció del risc cardiovascular i a una millora en el control de la tensió arterial. Un dels autors del document, el doctor José Antonio García Donaire, va assegurar que la ingesta diària de dues o tres canyes de 200 mil·lilitres en el cas dels homes i d'una o dues en el cas de les dones té un benefici vascular directe.

Les propietats positives de la cervesa obeeixen a la seva composició, amb una baixa quantitat de sodi, una moderada presència de potassi i un alt contingut en àcid fòlic, que li atorga un gran poder antioxidant. García Donaire va advertir també que mai s'ha de sobrepassar el consum de cervesa recomanat, ja que pot produir una repercussió negativa en la salut del pacient.

A més del consum moderat de cervesa, la guia inclou també una sèrie de recomanacions per a les persones amb aquesta patologia, com restringir la ingesta de sal, seguir una dieta mediterrània abundant en fruites i verdures, reduir i controlar el pes, realitzar activitat física de forma regular i abandonar els hàbits tòxics, com el tabac.