Lluís Pasqual opta a dos premis Max a la millor direcció d'escena i millor adaptació per l'obra 'El rei Lear'; Sol Picó a millor coreografia per 'We women'; i l'espectacle 'Foot-ball' del TNC, Gelabert Azzopardi i Mediaproducción com a millor espectacle de dansa.

Aquests tres muntatges són la representació catalana en la llista de nominats en la 29a edició dels premis estatals de les arts escèniques, que s'entregaran el proper 25 d'abril en una gala al teatre Circo Prince de Madrid.

'El alcalde de Zalamea' de la Compañía Nacional de Teatro Clásico; 'La piedra oscura' de Lazona Films i el Centro Dramático Nacional; i 'Reikiavik' d'entrecajas Producciones Teatrales són les tres produccions finalistes al millor espectacle de teatre, mentre que com a millor espectacle de dansa hi opten 'El amor brujo' de Víctor Ullate Ballet; 'En el desierto' de Losdedae; 'Flamenco untittled' d'Olga Pericet, 'XV años Cienfuegosdanza' de Cienfuegosdanza; a més de 'Foot-ball' de Cesc Gelabert.

Quant al millor espectacle musical, 'Galanteos en Venecia', L'aneguet lleig' i 'La Celia' són els finalistes a la categoria. 'El señor Ye ama a los dragones', 'La piedra oscura' i 'Reikiavik' buscaran fer-se amb el Max a la millor autoria teatral, mentre que Miguel del Arco per 'Antígona' i Alfredo Sanzol per 'Edipo Rey' seran els que competiran amb Lluís Pasqual per obtenir el guardó a la millor adaptació o versió teatral.

En la categoria de millor coreografia, Chevi Muraday per 'En el desierto' i Rosángeles Valls i Toni Aparisi per 'Pinoxxio' es disputaran el Max a la millor coreografia amb Sol Picó; mentre que Lluís Pasqual competirà amb Juan Maorga per 'Reikiavik' i Pablo Messiez per 'La piedra oscura' pel premi a la millor direcció d'escena.

Bárbara Lennine, Gloria Muñoz i Aitana Sánchez-Gijón són les tres actrius protagonistes que buscaran fer-se amb el Max, mentre que Carmelo Gómez, Daniel Grao i Pepe Viyuela opten al guardó a millor actor protagonista.