Assagen la reproducció assistida d'anguiles per evitar-ne l'extinció

04.04.2016 | 07:05
Tractament d´anguiles.

Un grup d'anguiles femella procedents del Mar Menor (Múrcia) i de l'Albufera de València se sotmetrà a un tractament de reproducció assistida dins d'un projecte de recerca dirigit a la conservació d'aquesta espècie, en perill crític d'extinció.
Un centenar d'anguiles ja es troben en un aquari de l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, on estan en procés d'adaptació (quarentena) i gairebé a punt de començar un tractament hormonal pensat per a la seva reproducció en captivitat, un procediment inèdit fins al moment.
A l'abril s'iniciarà la fase experimental del projecte amb la col·laboració de l'empresa Rara Avis, dedicada a la recerca i desenvolupament de mètodes de reproducció assistida en animals en perill d'extinció o alt valor ecològic o econòmic.
El seu director tècnic, Ignacio Giménez, i un equip de l'empresa disposen de l'hormona de l'anguila, que van dissenyar en el seu laboratori al novembre de 2014 utilitzant les seqüències d'ADN pròpies del peix i amb el mateix sistema de producció que s'usa per a l'obtenció d'hormones humanes.
Segons ha explicat Giménez, s'aplicarà una injecció setmanal a les anguiles i en funció de la resposta s'ajustaran les dosis per a la inducció del cicle ovàric, per "no hiperestimular ni quedar-te curt, exactament el mateix que en els humans".
En anguiles mascle ja s'ha fet una primera prova i es va aconseguir espermatozoide de "molt bona qualitat", i en aquest projecte se'ls estimularà perquè alliberin l'esperma. L'escull "més gran" són les femelles, ja que no se sap què passa amb el seu desenvolupament larvari i dels ous.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema