La banda Love of Lesbian va posar aquest dissabte Girona a ballar a ponts i balcons en el concert inaugural del festival Strenes, que va tenir com a escenari el terrat de l'edifici de l'Oficina de Turisme de la Rambla, un singular emplaçament on l'any passat ja va actuar Sopa de Cabra.

Una gentada va omplir el pont de Pedra, la part alta de la Rambla i els carrers adjacens per no perdre's l'espectacle, que va ser presentat pel meteoròleg Tomàs Molina, en una picada d'ullet juganera amb el títol del nou disc de Love of Lesbian, 'El poeta Halley'. Tomàs Molina va dir que "veurem el poeta Halley 46 anys abans que la seva òrbita el torni a fer passat pel cel de Girona".

Sense més dilació van començar a tronar 45.000 wats de potència amb el tema "Cuando no me ves", al qual va seguir "Bajo el Volcán", "Belice", "Psiconautas" i "Yin Yen", entre altres, la major part del nou disc, un treball que portarà la banda de Sant Vicenç dels Horts a actuar a Madrid, Bilbao, València, Mèxic DF i, per descomptat, Barcelona, en la batejada com a Gira Halley.

Un públic molt heterogeni, integrat en aquella hora encara a plena llum del dia també per famílies amb mainada, va gaudir -i molts van moure desinhibidament l'esquelet- en el primer concert de l'Strenes, festival que se celebrarà fins al 24 d'abril, i que avui mateix tindrà continuïtat amb una matinal familiar (12h) a l'Auditori de Girona amb l'actuació del grup Vaivé amb la companyia Brodas Bros.

Les melodies entre tristes i ensucrades i les petites històries de les lletres de les cançons d''El poeta Halley' van tenyir Girona d'una atmosfera entre nostàlgica i divertida mentre el grup va anar sonant, en una tarda ventosa però no excessivament freda.

L'organització va facilitar després del concert la xifra de més de 8.000 persones, superior a l'aconseguida l'any passat amb Sopa de Cabra.

No només el pont de Pedra i la part alta de la Rambla es van omplir. També hi havia gent a la plaça de Catalunya i, per descomptat els privilegiats balcons i terrats amb vistes a l'Onyar eren plens de gent que acompanyava amb el cos el compàs de la música de Love of Lesbian.

La programació de l'Strenes començarà a treure fum el cap de setmana vinent amb l'actuació dijous de XY al Cafè Context, mentre que divendres hi haurà Gemma Humet, Sara Pi, Núria Graham, i dissabte Animal, Quim Mandado, The Excitements i Germà Negre.