La 8a edició del Sismògraf està registrant més afluència de públic i també més venda d'entrades, va confirmar ahir l'organització, a l'espera dels balanços definitius, i quan encara quedaven espectacles esperats com el que va oferir a la nit la companyia La Veronal, Siena, al Teatre Municipal, i rematar el festival amb la jornada de diu?menge, que té activitat al Parc Nou i a l'esplanada de l'antiga estació.

Dissabte, segon dia del festival de dansa contemporània de Catalunya, el Sismògraf va oferir espectacles que van deixar molt bon regust de boca, com el de XaviXeviXou, després que la jornada de divendres deixés clar amb les jornades matinals que aquest és un lloc amb voluntat també clarament pedagògica.

A les tardes, els espectacles prenen el protagonisme amb una agenda atapeïda que omple de dansa places, sales i carrers de la ciutat, convertida en el mercat de la dasa a Catalunya. Cesc Gelabert va donar divendres el tret de sortida a les activitats pensades pels professionals amb una classe magistral adreçada expressament als gestors culturals.

Amb entrades exhaurides per a cinc dels onze espectacles de pagament i amb uns 200 programadors inscrits a les jornades professionals, una setantena d'ells internacionals, els organitzadors del festival es van mostrar satisfets dels resultats que està aconse?guint aquesta nova edició.

En total, durant quatre dies, la capital de la Garrotxa s'ha convertit en el centre de la dansa a Catalunya. El festival ha programat uns 30 muntatges, la majoria d'ells gratuïts, i per primer cop s'han previst "rèpliques", que, inspirant-se en la terminologia volcànica, són muntatges que es fan fora dels quatre dies principals del certamen.

La presència de programadors del país i internacionals també ha estat destacada.