L´equip Rodamons, amb un vehicle escarabat adaptat, es va proclamar guanyador del premi Solidaritat de la cursa Unidesert del Marroc. L'equip de la UdG va ser el que va repartir més material i de més qualitat als pobles de les etapes de la cursa, tot i ser el vehicle amb menys capacitat. Els cotxes preparats per 17 alumnes de la Politècnica de la UdG, participants a l'aventura de l'UniDesert al Marroc, estaran exposats davant la Politècnica el dijous 21 d'abril en el marc del Fòrum Industrial 2016.

L'Unidesert és un raid solidari que persegueix l'aventura, la solidaritat, l'experiència i la formació com a objectius. Aquest projecte consisteix a realitzar un ral·li de 6 etapes de més de 2.500Km pel Marroc, amb vehicles de més de 20 anys d´antiguitat, limitats a 1.300cc com a màxim, amb la mínima preparació mecànica i amb tan sols un mapa, una brúixola i un RoadBook com a sistemes de navegació.

Els participants (dos per equip) forçosament han de ser estudiants universitaris i, en lloc de puntuar per velocitat i competitivitat, s'obté puntuació en funció de qui realitza més obra solidària tot repartint 30kg de material escolar, sanitari i roba al seu pas pels diferents pobles i poblats aïllats del Marroc, així com també es premia el treball en equip i la cooperació entre els participants.