El Sismògraf d'Olot rep un 25% més de públic i 200 professionals d'arreu

El festival tanca amb un total de 15.000 espectadors i acull un 33% més de professionals del sector acreditats

05.04.2016 | 07:18
La Cia. Aerial Jockey Strada va clausurar el Sismògraf 2016 amb l´espectacle aeri Eterfeel Fest.

La vuitena edició del Festival Sismògraf va concloure ahir a la tarda un cop celebrat el darrer espectacle, un "macroshow" aeri Eterfeel Fest de la Cia. Aerial Jockey Strada. El festival s'erigeix per segon any com a mercat estratègic de la dansa a Catalunya, després de registrar una assistència de 15.ooo persones, un 25% més que l'any passat.

Segons Tena Busquet, directora artística del festival: "La del Sismògraf, és una oferta sense complexos". Fins a trenta-tres espectacles van compondre el programa oficial d'enguany, que es va concretar en una cinquantena d'actuacions en diferents espais de la ciutat a l'aire lliure o en sala i en què es van exhaurir gairebé totes les entrades de pagament.

Participació del sector
Dels més de 200 professionals que han passat pel Sismògraf, el 25% eren internacionals i en destacava l'important focus d'anglesos i holandesos presents. A més, es va comptar amb la presència de programadors de pràcticament tots els països europeus.

Al Sismògraf 2016 es va presentar la segona edició del projecte Circula!, impulsat per les associacions de professionals de la dansa de Catalunya (ApdC), Comunitat de Madrid (APDCM), Comunitat Valenciana (APDCV) i País Basc (ADDE), que té l'objectiu de facilitar la mobilitat dels artistes de dansa.

Tena Busquets va dir que "durant aquests dies s'han fet molts contactes, m'han arribat molts comentaris d'artistes que tenien peticions i programadors interessats en les propostes".

El Sismògraf també va acollir un taller de dansa a càrrec de Cesc Gelabert per a professionals de la salut, programat en relació al treball del festival al voltant dels conceptes de dansa i benestar; un taller en dansa per a educadors i treballadors socials, promogut a través de l'Apropa Cultura, i un taller de vídeo impartit per Derek Pedrós, destinat a la creació de vídeos per a la promoció d'un espectacle de dansa.

Cinc estrenes i propostes
El festival olotí va acollir cinc estrenes que també són coproduccions del mateix festival: Follow the leader, de XeviXaviXou; Eden Club, d'Inés Boza/SenZa TeMOo & Giulia Valle; Si sabes lo que hay, de Fundación Collado-Van Hoestenberghe, Espheres, de Moviment Lantana i Etherfeel fest, d'Aerial Jockey Strada.

La programació d'aquesta edició va ser molt variada, ja que va combinar els espectacles de carrer i els de sala i un ventall molt ampli d'estils i propostes. A més, va explicar la directora, "aquesta edició ha destacat pel gran nombre d'espectacles participatius que s'ha programat i que han fet que el públic ballés molt", com Molar de Quim Bigas, Life in the universe de Hello!Earth o Si sabes lo que hay de la Fundación Collado-Van Hoestenbrghe.

"Sismògraf demostra que la dansa contemporània arriba a tothom, perquè al final, de cos, en tenim tots i és el cos l'eina que fan sevir el ballarins. Per això, és fàcil sentir-se identificat i proper a la dansa; ningú s'ha d'espantar d'un cos movent-se, perquè tots en tenim i tots podem ballar", va afegir Busquets, satisfeta de la bona acollida del programa pel públic assistent i el professional.

Les rèpliques
Enguany i per primer cop, Sismògraf s'estendrà i ha programat espectacles del festival fora dels dies d'aquest sota el nom de "rèpliques", seguint amb la terminologia volcànica. Després del festival, les rèpliques tindran lloc majoritàriament durant l'abril, el mes de la dansa, amb actuacions diverses i el SismOFFgraf, l'OFF del seu homòmin, un petit festival de dansa local, amateur, emergent, experimental i experiencial. Al maig, l'Esbart d'Olot celebrarà el vintè aniversari de la seva recuperació amb l'espectacle Vint i l'agitació acabarà a l'estiu amb Oskara, una proposta de Kukai Dantza i Marcos Morau que s podrà veure a l'agost a l'ÉsDansa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema