Després de tres dies d'activitat intensa i sobretot de molta música i dansa a Torroella de Montgrí, l'11a edició de les Trobades de Música Mediterrània van posar el punt final amb un vermut a la plaça de la vila. Tant els inscrits als tallers, com els artistes convidats i el públic del carrer es van aplegar al nucli per celebrar amb un intercanvi de danses i música aquesta darrera edició dedicada a la Cabília, un territori de cultura amazig situat al nord-est d'Algèria i d'on provenen "gran part dels immigrants del nord d'Àfrica que hi ha a Catalunya", segons assegura la coordinadora de les Trobades, Mireia Mena.

Mena va valorar molt positivament l'experiència de la trobada i va posar en relleu l'ambient de germanor que es va crear durant els tres dies de festival: "No busquem músics que siguin tocats i posats, és a dir: que toquin i marxin, sinó que connectin amb la gent d'aquí. I ?realment ho hem aconseguit".

La coordinadora de l'esdeveniment també va destacar l'encert amb el canvi de dates, ja que "tenir per a nosaltres el carrer ens ha permès expandir-nos", afirmava. Gràcies a aquesta expansió, a ?banda dels concerts de divendres i dissabte a la nit als quals van ?assistir unes 300 persones en total, ?enguany es va estrenar l'Illa ?Cultural, un espai dedicat a la ?música ?tradicional i la cultura ?popular amb parades, actuacions, tallers per a públic familiar i jocs per on van passar unes 2.500 persones. Aquest espai va ser la mostra més clara ?d'una de les essències de la ?Mediterrània: el carrer com a espai de descoberta, intercanvi i trobada.

Les Trobades de Música compten amb dos eixos principals: els ?tallers i les activitats públiques. ?Enguany es van programar tallers de dansa, cançó i percussió als quals es van inscriure una quarantena de participants, "principalment músics professionals o semiprofessionals i gent a qui li agrada molt la dansa", explicava Mena. Les activitats obertes, en canvi, van comptar amb públic divers.