Una recerca conclou que la cultura no influeix en l'estructura de la personalitat

11.04.2016 | 07:03

L'estructura de la personalitat humana és universal i està escassament influïda per la cultura, segons revela una recerca coordinada per la Universitat de Lleida (UdL) en què s'han realitzat tests a més de 15.000 persones de 22 països d'arreu del món i que ha publicat la prestigiosa revista European Journal of Personality.
L'equip del catedràtic de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic de la UdL Anton Aluja ha revisat i modernitzat el model desenvolupat pels professors Marvin Zuckerman i Mikel Kuhlman de la Universitat de Delaware (Estats Units), amb un ajut del Ministeri de Ciència i Innovació. Els investigadors han utilitzat el model de cinc factors alternatius, que postula que la personalitat humana té una forta base biològica, independentment de la cultura de l'individu, segons informa la UdL.
El test Zuckerman-Kuhlman-Aluja Personality Questionnaire (ZKA-PQ) inclou vint facetes de la personalitat, agrupades sota cinc factors com ara agressivitat, activitat, extraversió, neuroticisme i recerca de sensacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema