Girona tornarà a omplir-se de veus del 7 al 15 de maig, coincidint amb Temps de Flors, amb els 14 espectacles del festival A Capella, que té com a cap de cartell els americans del grup Naturally 7, que actuaran el 7 de maig a l'Auditori de la Devesa.

A Cappella és un festival únic a l'Estat espanyol dedicat al gènere de la veu sense acompanyaments, segons va informar ahir el seu director artístic, Pau Marquès, que va assegurar que per aquesta raó pot atraure formacions que són referències internacionals.

A més de Naturally 7, el cor holandès The Junction també serà a Girona aquest any al costat de formacions de primer ordre com Barcelona Gospel Messengers o Quartet Mèlt.

Aquesta primavera, el festival posarà en escena un musical titulat Pla vs. Welles que s'ha produït especialment per a l'ocasió en coproducció amb Centre d'Arts Escèniques El Canal, amb la participació de Les Anxovetes, The Hanfris Quartet, Quim Lecina i Jordi Coromina, sota la direcció de Pere Solés.

Es tracta d'un espectacles que combina música i teatre que parteix de la trobada que l'escriptor Josep Pla i el cineasta Orson Welles van tenir fa 50 anys a l'hotel La Gavina de s'Agaró.

A Cappella s'ha consolidat al circuit europeu destinat a aquest gènere, encara que exerceix també com a plataforma de formacions emergents.

La cita compta amb la complicitat de l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona. L'alcaldessa, Marta Madrenas, va recordar ahir en roda de premsa que volen que la ciutat no només sigui exhibidora de cultura sinó que converteixi aquest sector en «veritable motor econòmic». En aquest sentit, va recordar que un estudi del 2015 fixava l'impacte econòmic dels festivals A Cappella, Mapping i Strenes en més d'1,3 milions.

Per la seva banda, el diputat Albert Piñeira va destacar el festival destaca per la seva «originalitat i qualitat», pel suport a les formacions de casa, per la seva vessant pedagògica i per la capacitat de teixir complicitats amb altres institucions culturals, com la coproducció amb El Canal.