El grup Animal tocarà demà a les 19 h a la plaça Sant Feliu de Girona en el marc del Festival Strenes, que se celebra fins al 24 d'abril. La banda barcelonina presentarà el seu últim disc, titulat Més enllà de les paraules, una fusió de la música negra i africana com el soul o el reggae amb lletres de cantautor en format banda, en el qual consta Només amb tu, l'èxit que ha portat la banda a l'actualitat musical. Amb relació a aquesta cançó, Gerard Aledo, guitarrista i compositor de les lletres, assegura que «ha sigut una crida per donar-nos a conèixer», ja que arriba fàcilment a la gent, agrada a tothom i té aquell punt sensible però alhora africà que caracteritza el grup.

Les lletres són sinceres, properes, quotidianes i expressen el dia a dia de les relacions humanes. De fet, per Aledo escriure les lletres significa «fer teràpia» de les seves vivències, com per exemple sobre l'amor i el desamor, i provenen d'escoltar grups com The Cat Empire o Amy Winehouse, entre molts altres. Pel que fa a la música, alegre i optimista, s'inspira en autors espanyols com ara El Niño de la Hipoteca.

Des d'Animal, que com a tal no es va crear fins el passat gener, però que portaven més d'un any preparant el CD, viuen amb sorpresa l'èxit assolit de forma tan ràpida fins al moment, però el dia a dia també «ens suposa molta feina» i el cantant creu que tardaran uns mesos a adonar-se de veritat de l'èxit i les sensacions que estan causant. Un èxit que, segons el compositor de la banda, suposa tenir pressió per seguir fent-ho bé, i això els motiva encara més.

Pel que fa als concerts, el grup vol aprofitar que són 7 membres per donar-hi més força i vitalitat i, d'aquesta manera, amb també temes nous i alguna versió, engrescar el públic. «Quan escoltes el disc et quedes amb la lletra i la veu; en els concerts, en canvi, ha de ser la banda qui ha de destacar per sobre la resta», apunta Aledo. A més a més de demà a l'Strenes, Animal tocaran al Canet Rock, al Guitar Festival i al Clownia, i faran concerts a festes populars.

El Festival Strenes continua aquest cap de setmana amb totes les entrades exhaurides d'Adrià Puntí, dissabte a les 21 h al Tatre Municipal, i l'estrena dels espais del Museu d'Art de Girona i la plaça Sant Feliu.