L'artista Enric Ansesa (Girona, 1945) exposa a la Imaginart Gallery de Barcelona des d'aquest divendres i fins al 3 de juny 26 obres realitzades en els últims anys i que corresponen a la seva darrera producció.

Sota el títol Emo¬tions on black, la mostra parteix una vegada més del color negre com a signe d'identitat de la seva pintura i al qual l'artista atorga un sentit profund. Es tracta d'una realitat interior i del seu context, una idea, una emoció que busca connectar amb l'espectador per obrir un espai de reflexió i comprensió. En declaracions als periodistes, Ansesa va explicar ahir que es tracta d'obres «reflexives» que fan plantejaments en profunditat per generar emocions, autèntics «miralls del pensament».

Ansesa va dir que utilitza els negres en un sentit lligat a la llum. «Sense llum no hi ha perspectiva i crec que el negre és la font de tota la llum». Així, aquest tret distintiu d'Ansesa se suma a l'exploració dels materials per extreure'n matisos i textures. La seva escultura objectual és una conceptualització d'objectes recuperats.