El capellà gironí Cinto Busquet (Girona, 1961) entrarà properament a formar part del Consell Assessor per la Diversitat Religiosa, un òrgan de la Generalitat amb experts en diferents confessions que assessora el Govern en matèria religiosa. El Consell està presidit pel filòsof Francesc Torralba i actualment compta amb altres deu membres, però ben aviat tindrà tres noves incorporacions: Cinto Busquet; Salwa l'Aouaji El Gharbi, llicenciada en dret i que treballa en l'àmbit de la interculturalitat; i la teòloga i pastora protestant Ruth Giordano Torres.

Busquet és capellà de la diòcesi de Girona i membre del Moviment dels Focolars. És doctor en Teologia Fonamental i està especialitzat en teologia de les religions i diàleg interreligiós, i en el budisme i altres tradicions religioses asiàtiques. De fet, Busquet va viure dotze anys a Tòquio i cinc anys a Nagasaki, on va aprendre amb profunditat la llengua i cultura japoneses. Recentment ha publicat Piulades al vent. Pensaments d'un captaire de l'esperit, un recull d'aforismes a través dels quals vol obrir noves mirades en el lector.

Amb les noves incorporacions, el Consell disposarà de catorze experts en diverses tradicions religioses especialitzats en diferents disciplines. Entre ells hi ha un altre gironí: Miquel Calsina, professor de la universitat Ramon Llull i Delegat de mitjans de comunicació social a la diòcesi de Girona.

Tres documents presentats

Fins ara, el Consell ha publicat tres documents: La diversitat religiosa en les societats obertes. Criteris de discerniment; L'aportació social de les tradicions religioses dins les societats obertes. Les religions com a capital sociocultural i Acollir el foraster. L'hospitalitat com a deure i actitud espiritual.