L'Ajuntament de Girona destinarà aquest 2016 un total de 100.000 euros per als ajuts de creació artística Girona Kreas, una xifra que duplica la quantitat econòmica d'aquestes beques i subvencions de l'any passat. Les ajudes d'aquesta convocatòria estan destinades a fomentar la creativitat i la recerca artístiques de la ciutat. Aquest any s'ha creat una nova modalitat d'ajut adreçat a la recerca i creació artística, una beca que se suma a la de formació artística no reglada i a la subvenció per a la producció i difusió artístiques.

El regidor de Cultura, Carles Ribas, va explicar ahir que el Consell de la Cultura i de les Arts deixarà de valorar els treballs presentats i passarà a fer-ho una comissió de caire tècnic de nova creació. Les beques es convocaran estimativament pels volts de Sant Jordi. El 19 d'abril hi haurà una sessió informativa a l'Espai Marfà.

Pel que fa a les aportacions econòmiques de cada modalitat, cal destacar que la beca de formació artística no reglada es duplica (aquest 2016 serà de 2.000 euros per projecte com a màxim), que la subvenció per a la producció i difusió artístiques es multiplica per sis (serà de 30.000 euros per projecte com a màxim). La nova modalitat d'ajuda, adreçada a la recerca i creació artística, tindrà una dotació de 2.000 euros per projecte, com a màxim, aquest primer any.

Ribas va remarcar que amb les beques Kreas «nodrim la creació com a substrat de l'art i la societat» i que «ajudem a formar».