Girona apuja de 50.000 a 100.000 euros la dotació de les beques Kreas

El regidor Carles Ribas anuncia la creació d'una nova comissió valorativa dels projectes presentats

11.04.2016 | 07:03
Carles Ribas i Laura Merino.

L'Ajuntament de Girona destinarà aquest 2016 un total de 100.000 euros per als ajuts de creació artística Girona Kreas, una xifra que duplica la quantitat econòmica d'aquestes beques i subvencions de l'any passat. Les ajudes d'aquesta convocatòria estan destinades a fomentar la creativitat i la recerca artístiques de la ciutat. Aquest any s'ha creat una nova modalitat d'ajut adreçat a la recerca i creació artística, una beca que se suma a la de formació artística no reglada i a la subvenció per a la producció i difusió artístiques.

El regidor de Cultura, Carles Ribas, va explicar ahir que el Consell de la Cultura i de les Arts deixarà de valorar els treballs presentats i passarà a fer-ho una comissió de caire tècnic de nova creació. Les beques es convocaran estimativament pels volts de Sant Jordi. El 19 d'abril hi haurà una sessió informativa a l'Espai Marfà.

Pel que fa a les aportacions econòmiques de cada modalitat, cal destacar que la beca de formació artística no reglada es duplica (aquest 2016 serà de 2.000 euros per projecte com a màxim), que la subvenció per a la producció i difusió artístiques es multiplica per sis (serà de 30.000 euros per projecte com a màxim). La nova modalitat d'ajuda, adreçada a la recerca i creació artística, tindrà una dotació de 2.000 euros per projecte, com a màxim, aquest primer any.

Ribas va remarcar que amb les beques Kreas «nodrim la creació com a substrat de l'art i la societat» i que «ajudem a formar».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema