La Fundació Josep Pla commemora el 50è aniversari d'«El quadern gris»

Les activitats s'allargaran tot l'any i donaran a conèixer l'obra més important de l'escriptor

12.04.2016 | 07:14
Josep Pla.

La Fundació Josep Pla commemora a partir d'aquest mes d'abril el 50è aniversari de la publicació del dietari El quadern gris, amb tot un seguit d'activitats que ajudaran a conèixer a fons el llibre i que s'allargaran fins a finals d'any.

El programa d'activitats arrenca amb els clubs de lectura que, prèvia concertació, ofereix el Servei de Biblioteques de la Generalitat i Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Literari Català, sota el nom de Clubs de lectura. El quadern gris, que ofereixen la possibilitat de demanar una sessió dedicada a un autor clàssic, com ara Josep Pla.

Una altra de les activitats que s'ofereix a la Fundació són els Tallers educatius, per a nens d'entre 5 i 15 anys, que posen en valor l'escriptura del jo a través de la creació d'un blog a Internet o d'una llibreta personalitzada. Finalment, també hi ha la possibilitat de gaudir d'una visita a l'exposició permanent sobre Pla per descobrir el procés d'elaboració de l'obra més important de l'escriptor.

A més a més, el diumenge 1 de maig, a les 12.30 del migdia, tindrà lloc a Palafrugell una conversa pública, dins el marc Flors i Violes 2016, entre Peter Bush, traductor de Josep Pla a l'anglès, i Àlex Susanna, escriptor, que parlarà sobre la feina de traduir El quadern gris.

Els actes commemoratius també se celebraran a Vic, on s'organitza l'exposició de fotografia literària titulada Notes sobre París. Joan Pujol-Creus - Josep Pla, que es podrà veure al Casino de Vic, a partir del proper divendres 15 d'abril i que durarà fins a l'1 de maig.

També a Palafrugell, ciutat natal de l'escriptor, el divendres 15 d'abril a les 19 h al Teatre Municipal de Palafrugell, hi haurà el lliurament dels premis del 41è Concurs Literari Josep Pla i Francesc Alsius, que comptarà amb la participació del periodista Carles Capdevila. Per completar les activitats, el divendres 22 s'oferirà una activitat infantil a les 17.30, i el dissabte 23, coincidint amb Sant Jordi, hi haurà una visita guiada a la Fundació i una lectura continuada de les obres de Pla. L'endemà es farà una ruta que relacionarà Pla i el municipi de Tamariu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema