El Museu d'art modern de Raset, a Cervià de Ter, obre a partir d'aquest diumenge, dia 10 d'abril, l'exposició La Quietud, que presenta "un viatge" al món de "les coses intangibles" a partir de les interpretacions que n'han fet artistes com Eduardo Gruber, José Ibañez, Tomas Rajlich, Enrique Vega, Lorenzo Valverde, Gerard Verdijk i Paul de Vilder.

La família holandesa Bueler-Bernard té una col·lecció privada amb prop de 800 obres d'art, que s'exhibeix als estius des de fa una dècada, qua va obrir el Museu Raset a Cervià de Ter.

L'exposició La Quietud es podrà visitar els diumenges en una casa senyorial que té quatre àmplies sales d'exposició. La casa, que conserva una part del segle XIII, va tenir un protagonisme durant la Guerra del 1936-39, ja que va ser un dels indrets de refugi del poeta espanyol Antonio Machado i altres personalitats que preparaven el seu exili a França.

La família suïssa-holandesa Bueler es va establir a Catalunya l'any 2005 després d'haver estat col·leccionant art durant 30 anys a Holanda. Va quedar captivada per la mansió situada en el paratge de Raset, Cervià de Ter, i van veure l'oportunitat perfecta per establir el museu que sempre havien somiat i compartir la seva col·lecció d'art amb el públic.

Sobre l'exposició La Quietud, el museu ha explicat que permet al públic ser testimoni de "com els artistes visualitzen allò intangible utilitzant el color, el simbolisme o els signes. Els artistes exploren l'original batalla entre la llum i la foscor, i creen un espectacle visual impressionant i íntim del qual poder gaudir des del 10 d'abril".