Carner i Riba davant la Bíblia és el tema de la segona sessió del cicle La Bíblia en la literatura catalana que, organitzat per la Fundació Carulla i la Fundació Catalunya-La Pedrera, tindrà lloc avui a la Pedrera de Barcelona. Els convidats a la taula són Narcís Comadira, poeta, pintor, i dramaturg gironí, i Jordi Malé, doctor en Filologia Catalana. Exercirà de moderador Carles Duarte, poeta i president de la Fundació Carulla.

Aquest debat sobre la influència religiosa en l'obra dels poetes Josep Carner i Carles Riba proposa una aproximació a la presència dels textos bíblics en la producció d'alguns dels autors més destacats de la literatura catalana, des de l'edat mitjana fins al segle XX, i a la manera com aquests textos s'han adaptat a moments i circumstàncies diverses.

El cicle inclourà l'edició d'aquestes recerques. L'obra constarà de dos volums, el primer dels quals abastarà el període comprès entre el segle XIII i el XVII, i el segon, del XVIII al XX. L'edició tindrà un to assagístic i amb poques notes.