La Jove Orquestra de l'Auditori de Girona (JOAG) posarà el so simfònic a la música d'Els Catarres el proper dissabte (21h) en un dels concerts del festival Strenes, Pluja d'estels, que fa setmanes que té les entrades exhaurides.

Els autors de Jenifer es van mostrar ahir "emocionats" davant l'expectativa de pujar a l'escenari de l'Auditori de Girona i oferir les seves lletres i músiques populars i festives reversionades amb arranjaments ni més ni menys que per a orquestra simfònica.

"Ens sembla un privilegi poder actuar amb una orquestra, vestir les nostres cançons amb arranjaments simfònics", va declarar en roda de premsa Èric Vergés, i va afegir: "A nosaltres, que no som músics d'acadèmia, amb els arranjaments d'Alejandro, les nostres cançons ens semblen més de debò".

Pluja d'Estels presentarà les cançons més emblemàtiques de la banda en format simfònic. S'hi podran escoltar temes com En peu de guerra, InvenciblesLa porta del cel, amb una sonoritat renovada.

El director musical de la JOAG, Jordi Piccorelli, va aclarir que l'orquestra es dedica a la pedagogia de la música, o sigui que treballa amb música que "agafen aquí l'experiència".

El concert amb Els Catarres és una ocasió d'obrir-se a nous públics i explorar maneres de treballar. Piccorelli va elogiar la música d'Els Catarres que, va assegurar, "m'agrada molt i l'aniré posant al cotxe. Són lletres i músiques molt sentides i treballades".

Piccorelli va lamentar que a l'Estat espanyol els músics de clàssica hagin d'anar a l'estranger a completar la formació quan acaben aquí els seus estudis si volen arribar a professionalitzar-se.