L'obra del Guíxols Arena començarà al maig pensant en el concert dels Estopa

Els autors de "La raja de tu falda" actuaran el 9 d'agost a la gran esplanada reurbanitzada del barri de Vilartagues

13.04.2016 | 07:17
Recreació de l´ús esportiu del futur equipament, a més a més de funcionar com a escenari per a grans espectacles.

Les obres del Guíxols Arena, l'espai que ha d'acollir els concerts de gran format del festival de la Porta Ferrada, començaran a finals de maig amb l'objectiu de tenir-lo llest perquè hi toquin els Estopa en el concert del 9 d'agost.

La millora de la zona, situada al barri de Vilartagues, costarà més de 740.000 euros. Permetrà aixecar una graderia amb capacitat per a 1.500 persones i condicionar la gran esplanada que hi ha, que podrà acollir-ne fins a 6.500 més.

L'alcalde, Carles Motas, assegura que l'obra permetrà donar més volada a la programació d'un dels festivals degans de la Costa Brava.

A part d'acollir concerts, el Guíxols Arena també serà una espai per al barri i la ciutat, on es faran activitats culturals, cíviques i esportives. Per això, l'esplanada es pavimentarà amb dos materials: asfalt i formigó.

S'hi pintaran 160 aparcaments, tres dels quals per a autobusos, i dues pistes poliesportives. Les ?obres del Guíxols Arena encaren els últims tràmits administratius.

L'Ajuntament ja ha posat els treballs a concurs i les constructores interessades poden presentar ofertes fins al dia 26 amb l'objectiu que les màquines entrin sobre terreny a finals de maig.

Començaran aleshores entre dotze i catorze setmanes d'obres per condicionar l'esplanada, situada a tocar d'un dels accessos de Sant Feliu per la C-31.

En total, l'àmbit d'actuació abasta prop de 10.000 metres quadrats (en concret, 9.723,54).

"L'espai es condicionarà per acollir concerts de gran format; per això, es passaran cables subterranis de llum i so i tota la il·luminació es farà des dels laterals", va concretar ahir el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs.

L'alcalde, Carles Motas, va assegurar que condicionar l'espai permetrà donar projecció al Festival de la Porta Ferrada i fer-lo més eclèctic, repartint les actuacions entre l'espai Port i el Guíxols Arena.

"Tots aquells concerts de gran format que superin els 2.500 espectadors es faran a Vilartagues", va avançar l'alcalde, que situa en aquest context el potencial dels germans Estopa. A més, l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols també obrirà l'espai als programadors privats perquè hi muntin concerts.

"El Guíxols Arena no només ha de servir per a la Porta Ferrada, sinó que els promotors que ho vulguin podran organitzar-hi altres concerts", va precisar Carles Motas.

A més d'acollir concerts, el Guíxols Arena serà sobretot un espai per al barri i la ciutat. S'hi faran activitats culturals, cíviques i esportives. Entre d'altres, el consistori posa com a exemples partits de bàsquet, campionats de patinatge, fires, el campament dels Reis d'Orient o la concentració de carrosses del Carnestoltes.

Per aquesta raó, la gran esplanada se subdividirà en dos espais, marcats també pel paviment que hi haurà a cadascun. Així, un total de 5.454,60 metres quadrats s'asfaltaran i uns altres 1.440,93 es pavimentaran.

La zona de graderia fixa tindrà una alçada de 3 metres i se subdividirà en deu nivells diferents. En total, ocuparà 868,68 metres quadrats de tot l'àmbit.

L'accés principal al Guíxols Arena es farà des de l'avinguda Catalunya, tot i que també hi haurà una altra sortida que donarà al carrer Mercè Rodoreda.

La inversió arriba al barri
"Aquesta és la inversió més important que fem al barri de Vilartagues, i que assumim íntegrament amb recursos propis", va concretar l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols.

Per pagar l'obra, l'ajuntament ja va consignar 400.000 euros al pressupost d'aquest 2016, que va ampliar amb 350.000 més procedents de romanents de tresoreria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema