Un jurat d'un tribunal de Los Angeles decidirà si el llegendari grup Led Zeppelin va plagiar el començament de la seva famosa cançó Stairway to Heaven després que s'admetés la demanda contra la banda britànica, segons va publicar dilluns Bloomberg. El jutge del districte Gary Klausner a Los Angeles va indicar que les notes inicials del mític tema són prou similars a les de la cançó instrumental Taurus, del grup nord-americà Spirit, com perquè sigui un jurat qui s'encarregui de dictaminar sobre aquest cas. El judici sobre el suposat plagi està previst que comenci el 10 de maig a Los Angeles.

Els fets es remunten a 2014, quan l'administrador Michael Skidmore, en representació del guitarrista de Spirit, Randy California, ja mort, va presentar la demanda per la semblança existent entre el tema de Spirit Taurus, de 1968, i el recordat Stairway to Heaven, editat el 1971. Spirit i Led Zeppelin van tocar junts en diverses ocasions a la fi dels anys 60. Segons Skidmore, el guitarrista de Led Zeppelin, Jimmy Page, va demanar a California que li ense?nyés els acords inicials de Taurus.

Jimmy Page, el cantant Robert Plant i el baixista John Paul Jones, els membres amb vida de Led Zeppelin, van argumentar, entre altres aspectes, que les similituds entre les dues cançons estan limitades a «una escala cromàtica descendent de tons» que és molt popular en el món de la música i que no pot ser susceptible de protecció per drets d'autor. En qualsevol cas, la decisió del jutge va deixar només com a acusats Page i Plant, de 72 i 67 anys, respectivament.