El xef japonès Yoshihiro Narisawa i la francesa establerta a Estats Units Dominique Crenn es van incorporar ahir al Consell Internacional de Basque Culinary Center (BBC), que passa a estar format per tretze dels cuiners més prestigiosos del món, amb el gironí Joan Roca al capdavant. Segons va informar ahir en un comunicat la Facultat de Gastronomia, pertanyent a la Universitat de Mondragón i ubicada a Sant Sebastià, aquest òrgan internacional té com a objecte impulsar nous projectes i assessorar en tasques estratègiques al patronat del BBC al qual atorga a més una projecció mundial.

A més de les noves incorporacions, el Consell internacional de Basque Culinary Center el conformen el nou president, Joan Roca (El Celler de Can Roca), així com els cuiners Ferran Adrià, René Redzepi (Noma, Dinamarca), Heston Blumenthal (Fat Duck, Regne Unit) i Massimo Bottura (Osteria Francescana, Itàlia).

Pel que fa a les noves incorporacions, el BBC va precisar que Yoshihiro Narisawa és xef i propietari del restaurant Narisawa a Tòquio, que atresora dues estrelles Michelin. Durant el seu aprenentatge, va viatjar a Europa per formar-se. Després de la seva tornada al Japó el 1996 va obrir el seu primer restaurant. Està considerat un pioner de la cuina que es connecta a la preservació del medi ambient.

De la seva banda, la francesa Dominique Crenn va aconseguir que el seu restaurant, Atelier Crenn, es convertís en el primer guardonat amb dues estrelles Michelin als Estats Units amb una dona al capdavant. Crenn aposta per una cuina que destaqui per la modernitat, el treball artesanal d'alta qualitat i de temporada.