Eric Burdon & The Animals, Luis Eduardo Aute i Estrella Morente formen part del cartell donat a conèixer ahir del Festival Internacional de Música de Cadaqués, que tindrà lloc entre el 30 de juliol i el 15 d'agost. El Festival, que enguany celebra l'edició número 45, aposta per un eclecticisme entre la música de qualitat, tant de joves valors com d'artistes ja recorreguts, amb integració dels diferents corrents que han anat definint la història i el llegat del festival.

El cartell compta amb el cantant britànic de blues, rhyth'm and blues i rock Eric Burdon & The Animals que actuarà a Sa Conca el dilluns 15 d'agost (21h) i que acaba de publicar el seu últim treball, titulat House of the rising sun. Això d'una banda, de l'altra, Luis Eduardo Aute, el divendres 12 d'agost, també a Sa Conca, oferirà una àmplia selecció de les cançons més emblemàtiques que ha escrit al llarg de més de 50 anys de trajectòria musical, com ara Al alba, Slowly Pasaba por aquí.

Del Festival, destaca també Estrella Morente, que tot i la seva joventut, presentarà un cant flamenc que barreja les característiques de la seva Granada natal amb les últimes tendències del gènere musical. El concert tindrà lloc el diumenge 14 d'agost, a les 21 del vespre a Sa Conca.

Una de la vintena d'actuacions que el Festival ha organitzat és l'espectacle que oferirà Bruno Oro i la Vicens Martín Dream Big Band el dissabte 13 a Sa Conca, titulat Frank Sinatra 100 anys, en el qual es retrà homenatge al cantant amb la veu d'Oro, que és de Cadaqués, i la direcció de Vicens Martín.

A més a més, el Festival, que s'inaugurarà amb el concert audiovisual de la banda de Pau Boïgues Ensemble, hi tocaran el Trio Ludwig, el 31 de juliol, The Excitements, el 6 d'agost, Quartet Mèlt i In Crescendo l'11 d'agost. El Festival es celebrarà en diferents espais com ara Sa Conca, la Sala l'Amistat, L'Església de Santa Maria, on va néixer el festival als anys 70 i que acollirà el concert de l'Ensemble de l'Orquestra de Cadaqués, que farà un homenatge al centenari de Granados i la projecció del film Nosferatu, acompanyada a l'orgue per Juan de la Rubia. També seran seus del programa la Perafita i Portlligat.