Una empresa gallega dedicada al món del descans ha presentat un matalàs que avisa de les infidelitats que es cometin en la seva superfície a través d'uns sensors que detecten l'activitat sexual i que, mitjançant una aplicació que s'instal·la al mòbil, envia un avís quan això succeeix. En declaracions a l'agència Efe, l'enginyer de Durmet, l'empresa que ha patentat el matalàs batejat com Smarttress, Iván Miranda, va explicar ahir que els sensors ultrasònics amb què compta el Lover Detection System, «mesuren el temps que triga a viatjar el so» per així detectar els canvis de pressió sobre el matalàs.

La idea de Durmet és «unir tecnologia i confort», tenint present que «els últims estudis diuen que els espanyols som els europeus més infidels» i que, en el 94 per cent dels casos, la infidelitat es comet en la pròpia casa, va assenyalar Miranda. Així, el matalàs compta amb un total de vint-i-quatre sensors, entre els detectors de vibració en els molls i els de zones de contacte que avisen, a través de l'app prèviament configurada, dels canvis en la pressió de la superfície a l'smartphone.

Per evitar possibles errors en el seu funcionament o deteccions equívoques, que puguin generar discussions, el controlador estableix uns indicadors capaços de diferenciar l'acte sexual del moviment que poden generar «uns nens saltant», com indiquen des de l'empresa. Aquest producte s'adquireix sota comanda en el web de l'empresa, tot i que ja es troba exposat a la ciutadania perquè tothom que vulgui el pugui provar.