El músic austríac SOHN, multiinstrumentista i productor d’origen britànic, encapçalarà el cartell de la quarta edició del Moritz Festival l’Era de Llagostera, que aquest dijous s'ha presentat a Barcelona tot refermant-se com a alternativa als esdeveniments musicals massificats i urbans.

El 23 de juliol, SOHN portarà a Girona el seu treball de debut, «Tremors» (2014), que aquest estiu sonarà per primera vegada en directe a l’Estat. Al mateix escenari de Can Gascons -la finca que acull el festival, amb una masia envoltada de boscos- també actuarà una formació estatal de referència: Hola A Todo el Mundo, que presentarà «Away» (Mushroom Pillow), disc publicat aquest mateix abril.

L’electro-pop de la californiana Maïa Vidal, que segueix de gira amb «You are the waves» (2015), serà un altre atractiu de la nit. Igual que el productor anglès Julio Bashmore, que arribarà amb «Knockin’ Boots», una proposta electrònica que l’any passat es va situar entre els millors discos d’aquest gènere. Primer ell i després el periodista musical i DJ Marc Piñol seran els encarregats de tancar la nit.

Abans, però, encara hauran de sonar dues propostes molt més pròximes: la de Joan Colomo, que portarà el seu «Sistema» (BCore, 2016) a l’era de Can Gascons; i la d’Inspira, acompanyats de la seva «Greta» (Bankrobber, 2015).

El cartell es completa amb uns coneguts del festival, els barcelonins The Suicide Of Western Culture, i amb la banda emergent Baywaves. Aquest últim grup pujarà al segon escenari del Moritz Festival l’Era, reservat per a propostes de petit format, que en aquesta edició seran Sorry Kate, Ran Ran Ran i Twin Drama.

Acampada gratuïta

A més de l’entorn natural, un altre tret identitari de l’Era és la seva dimensió reduïda -al voltant de les 1.500 persones. Pel que fa a les principals novetats d’enguany, s’ha inclòs un vermut amb productes d’Espinaler, s’ha renovat el sistema de pagament i s’ha ampliat la flota d’autobusos que connectarà l’estació de Caldes de Malavella amb Can Gascons. Com en les edicions anteriors, es manté un servei d’autobusos amb Barcelona i una zona d’acampada gratuïta.