La fira de cervesa artesana i el festival Strenes de Girona, les primeres fires d'Indians, a Tossa de Mar i del Monestir, a Breda, o el comiat de La Banda del Surdo, després de vint anys de trajectòria, són algunes de les cites que es desenvoluparan entre divendres i diumenge a la demarcació.

1 Cervesa artesana i tapes al centre de Girona

De divendres a diumenge, de les 6 de la tarda a la mitjanit, la plaça de la Independència de Girona acull la tercera Fira Gastronòmica de la cervesa artesana de la restauració. L'esdeveniment brinda als visitants l'oportunitat de conèixer i degustar una àmplia mostra de les cerveses elaborades a la demarcació de Girona, amb un mètode artesanal i sense additius artificials. I per no quedar-se amb gana, també hi haurà una completa oferta de tapes per maridar amb la cervesa.

2 Fira d'Indians a Tossa de Mar

Tossa de Mar estrena aquest cap de setmana la seva Fira d'Indians. Una proposta per recordar i aprendre més sobre el passat indià que va marcar el creixement de molts pobles, principalment de la Costa Brava, a mitjans del segle XIX i principis del XX. Entre divendres i diumenge, aquesta localitat selvatana acollirà conferències, visites guiades, un concurs de pastissos de xocolata, actuacions musicals del grup Agiako Cubano, activitats infantils, tallers de dansa o espectacles teatrals. Els restaurants del municipi també s'han sumat a la fira, i durant aquests dies oferiran la possibilitat de degustar un menú inspirat en la cuina de les Antilles del Carib.

3 El festival Strenes encara el tram final

Joana Serrat, Marina Rossell, Quimi Portet, The Risas o Paula Grande són alguns dels noms propis del penúltim cap de setmana del festival Strenes de Girona. A més, la Plaça Sant Fèlix acollirà dissabte la segona jornada de concerts gratuïts, amb les actuacions de la nord-americana Maïa Vidal (19 h), Joan Colomo (22 h) i Zoo (00 h). Aquesta cita tornarà a comptar amb una oferta gastronòmica a l'espai Food Trucks.

4 Dia Internacional de l'Art

Establert el 2011 per la UNESCO, coincidint amb la commemoració del naixement de Leonardo Da Vinci, el 15 d'abril de 1452, el Dia Mundial de l'Art se celebra enguany entre divendres i dissabte, amb més d'una seixantena d'actes repartits per tota la demarcació de Girona. Itineraris d'art, propostes gastronòmiques, performances, projeccions, xerrades, exposicions o jocs per la mainada conformen el programa que ofereixen diversos municipis per apropar l'art a la ciutadania.

5 Locomoció i artesania a Fornells de la Selva

Els aficionats al món de la locomoció, les maquetes i el col·leccionisme tenen una cita ineludible aquest cap de setmana a Fornells de la Selva. Entre dissabte i diumenge, la 18a Fira de Locomoció i Artesania ofereix un programa que inclou com la possibilitat de pujar als trens de vapor en circuit reduït, exposició d'automòbils clàssics, trobades de harley-custom, i Ferraris, descarregada de slot, exposició d´objectes antics d´estació i maquetes de tren, trobada d´intercanvi de plaques de cava o una fira de productes artesans.

6 "Un marit ideal", d'Oscar Wilde, a Figueres

El Teatre Municipal El Jardí de Figueres és l'escenari de la representació d'"Un marit ideal", adaptació d'un text escrit per Oscar Wilde el 1895, que la directora Àngels Barrientos i la companyia Tequatre presenten divendres (21 h), dissabte (21 h) i diumenge (18 h). Es tracta d'una comèdia àcida, que tracta sobre la hipocresia i la falta d'escrúpols de l'alta societat londinenca, de finals del segle XIX.

7 Fira del Monestir i l'Ajust de Breda

Coincidint amb la Festa de l'Ajust, el municipi de Breda estrena aquest cap de setmana (divendres, dissabte i diumenge) la Fira del Monestir. La festivitat vinculada a la història del Monestir de Sant Salvador, comptarà enguany amb una fira que vol aprofundir en la vida monacal, posant èmfasis en el seu valor patrimonial. Visites guiades, conferències, gastronomia monàstica, tallers per aprendre a distingir les herbes remeieres dels caputxins, i una àmplia oferta d'estands amb productes i aliments artesans conformen el programa d'activitats d'aquesta proposta.

8 L'última batucada de La Banda del Surdo

Després de dues dècades omplint carrers, places i sales de concert de percussió i ritme, la Banda del Surdo ha decidit plegar veles amb un concert molt especial. Més de set-centes actuacions, per Catalunya, Espanya i arreu d'Europa, cinc espectacles i tres àlbums resumits en una vetllada que es portarà a terme dissabte, a les 22.30 hores a la Sala 1 de La Mirona de Salt. L'espectacle final comptarà amb un bon grapat de sorpreses, molts amics i la inevitable emoció per acomiadar el gran referent de la percussió de les comarques gironines.