Un nou estudi demostra que el bròcoli protegeix els ulls de la radiacions del sol

19.04.2016 | 07:13

La Unitat d'Investigació Oftalmològica Santiago Grisolía de l'Hospital Universitari Doctor Peset de València, adscrita a la Fundació FISABIO, ha demostrat mitjançant un estudi que el bròcoli ofereix protecció davant la degeneració ocular vinculada tant a agressions externes com l'envelliment. Segons un comunicat, el consum regular d'aquesta verdura de la família de la col pot fer augmentar un 30% la densitat del pigment macular.
L'objectiu de l'estudi era demostrar com algunes substàncies del bròcoli, com són els carotens, augmenten la densitat dels pigments naturals de la màcula de l'ull, una estructura de la retina clau per poder percebre detalls i moviment. Aquest augment permet reduir l'efecte degeneratiu que certs elements com la llum solar (radiacions nocives), el fum del tabac o l'envelliment causen sobre el teixit macular.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema