El 1809, Girona és una ciutat assetjada pels napoleònics. En aquest context s'ambienta la novel·la Temps d'herois (Editorial Efadós), del guixolenc Gerard Bussot, autor de diversos llibres i articles d'història, que ha donat forma novel·lada a aquesta nova versió dels setges de Girona.

El llibre, novetat de Sant Jordi, es va presentar ahir a l'Ajuntament de Girona en un acte amb la participació de l'historiador Agustí Alcoberro, el regidor Carles Ribas i l'autor.

Un dels protagonistes de la novel·la és el capità Massanas, cirurgià a primera línia de foc, que desafiarà l'horror de la guerra en l'intent de guarir les víctimes d'aquells esfereïdors assalts.

Alhora, diversos soldats, d'un bàndol i de l'altre, s'esforçaran per sobreviure a la darrera batalla. Enmig del conflicte, Massanas trobarà l'amor en la infermera Angelina Bivern i patirà la traïdoria de Boquica, un bandoler a sou de l'enemic. En un consell de guerra, un coronel francès qu?estionarà la seva lleialtat en defensar el capità. Per acabar de complicar el setge, entrarà en escena un ancestral orde secret creat per Ramon Llull i perseguit per Ferran VII per mantenir-se en el poder.

La novel·la apareix a la col·lecció El Fil de la Història, que incorpora la particularitat dels codis QR a diferents pàgines perquè el lector, amb un simple telèfon intel·ligent, enllaci amb documents reals usats en el procés de recerca que l'autor ha dut a terme durant anys. D'aquesta manera es vol donar resposta a preguntes freqüents que del lector de novel·la històrica, com ara on acaba el relat històric documentat i on comencen les llicències literàries?

Gerard Bussot (1957) ha treballat com a il·lustrador publicitari i ha escrit abundantment sobre Sant Feliu de Guíxols.