Un informàtic prejubilat publica en 17.000 tuits el text d'«El Quixot» de Cervantes

20.04.2016 | 07:40

En vigílies de la commemoració del quatre-cents aniversari de la mort de l'escriptor Miguel de Cervantes, l'enginyosa aventura que va iniciar l'informàtic prejubilat Diego Buendía d'escriure els més de dos milions de caràcters d'El Quixot a 17.000 tuits està arribant al seu final. Si al Quixot la febre que el va mantenir en un llit 6 dies li va tornar el seny, a Buendía, veí de l'Hospitalet de Llobregat, va ser un procés febril el que el va portar a traslladar a la xarxa social a través del compte @elquijote1605 l'obra més destacada de la literatura espanyola.
Disset mesos després que comencés aquest repte, l'1 de setembre de 2014, el compte té més de 7.000 seguidors de diversos països del món: Espanya, Puerto Rico, Mèxic, Costa Rica, Paraguai, Argentina, Xile, Perú, Hondures, el Salvador, Guatemala i Equador, entre d'altres. «La resposta ha estat aclaparadora, la gent està molt agraïda, et feliciten, et diuen que és un treball extraordinari», explica l'informàtic en una entrevista en què indica que en l'última setmana ha enviat missatges directes a tots els seus seguidors per agrair l'acompanyament.
Els tuits amb el text de la cèlebre obra apareixen cada seixanta minuts i la meticulositat amb la qual es publiquen és conseqüència de l'algorisme que ell mateix ha desenvolupat. Al llarg de l'últim any i mig, l'aventura només ha patit incidents «dues o tres vegades» i d'un d'ells Buendía es va adonar per l'avís d'una seguidora que una nit va informar que «feia quatre o cinc hores que no sortia res». El motiu, explica l'informàtic, era un error al servidor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema