El papa Francesc demana perdó als refugiats «per la indiferència de la nostra societat»

20.04.2016 | 07:40

El papa Francesc va demanar ahir perdó als refugiats «davant el tancament i la indiferència de les nostres societats», en un videomissatge enviat al centre Astalli, seu italiana del servei d'immigració dels jesuïtes, pel 35 aniversari. Segons el missatge del Papa, aquesta indiferència es deu al fet que les societats «temen el canvi de vida i de mentalitat que requereix» la presència de la immigració. «Sou tractats com un pes, com un problema i una despesa, i no obstant això sou un do. Sou el testimoni de com Déu clement i misericordiós sap transformar el mal i la injustícia que patiu en un bé per a tots», es llegeix a la transcripció del missatge difós per la Santa Seu.
Francesc, que dissabte passat va viatjar a l'illa grega de Lesbos i es va emportar a Roma dotze refugiats sirians, va assegurar en el seu missatge «que cada un pot ser un pont que uneix els pobles llunyans i que fa possible la trobada entre cultures i religions diferents». Als refugiats els diu que la seva experiència de dolor i d'esperança «recorda que tots som estrangers i forasters en aquesta Terra, acollits per algú amb generositat i sense cap mèrit».
El pontífex diu que s'ha de considerar com «un germà amb qui compartir el pa» tots els que han «fugit de la seva pròpia terra a causa de l'opressió, la guerra, la naturalesa atacada per la contaminació i la desertificació o per la injusta distribució dels béns del planeta». Al Centre Astalli els va animar a continuar «ajudant la societat a escoltar les veus dels refugiats» i a «seguir caminant al seu costat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema