Sotheby's subhastarà a París un diari inèdit de Dalí

Usat pel pintor entre 1930 i 1935, el quadern conté 33 dibuixos originals i el preu ronda entre els 40.000 i 50.000 euros

20.04.2016 | 19:54
El diari de Dalí que es subhastarà.

La casa de subhastes Sotheby's posarà a la venda un diari inèdit de l'artista figuerenc Salvador Dalí en una sessió dedicada al dadaisme i al surrealisme els pròxims 26 i 27 d'abril a París. Empleat per Dalí entre 1930 i 1935, el quadern té un preu que ronda entre els 40.000 i 50.000 euros i d'entre els 33 dibuixos originals que conté el diari, destaquen un autoretrat del pintor acompanyat de la seva musa Gal·la i de l'escriptor surrealista René Crevel, i uns altres que podrien ser estudis de llenços com "El cavaller de la mort".

Les 42 pàgines arrepleguen, amb una escriptura minúscula en tinta vermella i negra, crítiques, impressions artístiques, despeses quotidianes, i comentaris sobre qüestions com la tècnica dels "cadàvers exquisits". El document se subhastarà al costat d'altres peces -procedents de la biblioteca privada R. & B.L.- entre les quals destaquen els manuscrits del poeta francés Paul Éluard il·lustrats per Pablo Picasso, i un rar exemplar d'un àlbum de fotografies de Man Ray.

Els llibres, dibuixos originals, fotografies i obres dedicades d'André Breton, René Magritte, Joan Miró i Max Ernst, entre altres, reflecteixen els vincles d'amistat entre els grans noms del moviment dadaïsta i surrealista. Un dels objectes del catàleg és una postal enviada per Picasso a Éluard, i signada per un grup que inclou a l'amant del pintor Daura Maar, en la qual pot llegir-se: "Ací volem als nostres amics".

En una altra mostra d'afecció, el llibre que Ernst va regalar a Dalí i Gala -prèviament esposa d'Éluard i amant d'Ernst- inclou una dedicatòria conjunta amb Man Ray que resa: "de tot cor". El conjunt de 496 peces s'inicia en un valor estimat de venda d'entre 3,5 i 5 milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema