Una recreació en vídeo 3D permet passejar-se pels carrers, les cases i els temples de la gran capital, de 6.000 habitants, que va ser Ullastret a la seva època de màxim esplendor, als segles IV i III aC.

Un equip d´experts en modelatge 3D ha treballat durant dos anys amb els arqueòlegs del Museu d´Arqueologia de Catalunya-Ullastret per elaborar l´espectacular vídeo Ullastret 3D, caminar per una ciutat ibèrica de fa 2.000 anys, que es pot trobar al Youtube.

Les imponents muralles i torres de defensa destaquen en aquesta recreació, que impressiona pel seu grau de realisme i que respecta escrupulosament el coneixement científic en l´elaboració de la reconstrucció urbana.

El projecte forma part del programa Patrimoni en Acció, fruit de l'acord de col·laboració entre el Departament de Cultura i l'Obra Social La Caixa i treballa per fer accessible el patrimoni cultural.

Una de les particularitats d'aquest projecte és que el procés s'ha dut a terme, no amb les eines informàtiques habituals emprades en arquitectura o arqueologia, sinó amb una eina de construcció de videojocs. Concretament, s'ha triat Unreal Engine per la seva potència de creació d'entorns paisatgístics i la qualitat dels seus resultats fotorealistes.