Un vídeo recrea la impressionant ciutat d'Ullastret en els anys de més esplendor

L'eina Unreal Engine de videojocs s'ha utilitzat per reconstruir els paisatges del Baix Empordà dels segles IV i III aC

25.04.2016 | 07:08

Una recreació en vídeo 3D permet passejar-se pels carrers, les cases i els temples de la gran capital, de 6.000 habitants, que va ser Ullastret a la seva època de màxim esplendor, als segles IV i III aC.

Un equip d´experts en modelatge 3D ha treballat durant dos anys amb els arqueòlegs del Museu d´Arqueologia de Catalunya-Ullastret per elaborar l´espectacular vídeo Ullastret 3D, caminar per una ciutat ibèrica de fa 2.000 anys, que es pot trobar al Youtube.

Les imponents muralles i torres de defensa destaquen en aquesta recreació, que impressiona pel seu grau de realisme i que respecta escrupulosament el coneixement científic en l´elaboració de la reconstrucció urbana.

El projecte forma part del programa Patrimoni en Acció, fruit de l'acord de col·laboració entre el Departament de Cultura i l'Obra Social La Caixa i treballa per fer accessible el patrimoni cultural.  

Una de les particularitats d'aquest projecte és que el procés s'ha dut a terme, no amb les eines informàtiques habituals emprades en arquitectura o arqueologia, sinó amb una eina de construcció de videojocs. Concretament, s'ha triat Unreal Engine per la seva potència de creació d'entorns paisatgístics i la qualitat dels seus resultats fotorealistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema