Les cases unifamiliar dominen als Premis d'Arquitectura gironins del 2016

El jurat fa pública una primera selecció de 16 propostes del total de 51 presentades

25.04.2016 | 07:08
Les cases unifamiliar dominen als Premis d'Arquitectura gironins del 2016

FUSES I VIADEREls dos arquitectes de l'edifici de la Generalitat a Girona han estat escollits pel seu projecte de l'edifici de recepció del jaciment d'Empúries.

Els habitatges unifamiliars i equiaments predominen entre les 16 propostes seleccionades per als Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2016, en la seva dinovena edició.

Convertits en una mena de passarel·la de les noves tendències en l'arquitectura, el jurat dels premis ha seleccionat 9 projecte en la categoria d'Arquitectura, entre ells el nou edifici d'acollida de visitants del jaciment d'Empúries, a l'Escala, obra de Fuses i Viader, els autors del nou edifici de la Generalitat a Girona.

En aquesta categoria destaquen les cases unifamiliars com la Casa Gelosia de Llafranc, d'Emiliano López i Mónica Rivera, o la reforma d'una masia a la localitat empordanesa de Corçà, seguint un projecte de Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes i Igor Urdampilleta.
També hi ha equipaments com l'oficina de turisme d'Olot, obra d'Arnau Vergés Tejero.

El jurat ha seleccionat tres propostes en la categoria d'Espais Exteriors i quatre projectes més a la d'Espais Efímers, exposicions i intervencions en espais interiors.

En els Premis els convoca des de l'any 1997 la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC).
En aquesta edició s'hi han presentat un total de 51 propostes, de les quals 16 han resultat finalment seleccionades pel jurat. Un jurat que ha estat presidit per Andrew Groarke (Londres), i té com a vocals Ramon Sanabria i Boix (Barcelona), Claudi Aguiló i Aran (Barcelona) i Lídia Parada Soler (Figueres)

El jurat ha destacat la qualitat de les obres presentades, de les quals en destaca la llibertat dels plantejaments, la creativitat de la seva concepció i l'alt nivell de la seva realització.

Els projectes guardonats es donaran a conèixer en un acte públic que tindrà lloc a la seu social del COAC de Girona, el divendres 3 de juny de 2016, a les 19.30 h.

El Col·legi d'Arquitectes reivindica la seva funció de mostrar la tasca dels professionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema